Reiziger Ruud strijkt neer in Goor…

Het was een regelrechte attractie: De bijzondere woonwagen met op de bok achter de muilezel de 72-jarige Brabander Ruud, is neergestreken in Goor. De reiziger reist door het hele land van april tot oktober en baart overal opzien met zijn bijzondere ‘Pipowagen’. Vanavond reed hij Goor binnen waar hij, na een paar boodschappen bij de Jumbo-supermarkt, richting het Hector-veld reed. Op het naastgelegen trapveldje aan de Wheedijk wil hij de komende twee dagen bivakkeren. En dat samen met zijn ezel, hond en kip. Alleen is hij geenszins. Vanavond stopte hij onderweg al voor nieuwsgierige voorbijgangers en dronk hij koffie bij cafĂ© De Whee waar hij ook zijn draaiorgel liet horen. Ook veel bekijks bij zijn huidige standplaats. “Ik doe dit nu al 7 jaar na 40 jaar een werkzaam leven. Ik heb dit altijd al gewild.” In de herfst keert hij terug naar zijn vrouw en zeven kinderen die hem onderweg af en toe komen opzoeken. Op onze Facebook-pagina ook een filmpje van deze bijzondere levensgenieter.