Reiziger Ruud strijkt neer in Goor…

Het was een regelrechte attractie: De bijzondere woonwagen met op de bok achter de muilezel de 72-jarige Brabander Ruud, is neergestreken in Goor. De reiziger reist door het hele land van april tot oktober en baart overal opzien met zijn bijzondere ‘Pipowagen’. Vanavond reed hij Goor binnen waar hij, na een paar boodschappen bij de Jumbo-supermarkt, richting het Hector-veld reed. Op het naastgelegen trapveldje aan de Wheedijk wil hij de komende twee dagen bivakkeren. En dat samen met zijn ezel, hond en kip. Alleen is hij geenszins. Vanavond stopte hij onderweg al voor nieuwsgierige voorbijgangers en dronk hij koffie bij cafĂ© De Whee waar hij ook zijn draaiorgel liet horen. Ook veel bekijks bij zijn huidige standplaats. “Ik doe dit nu al 7 jaar na 40 jaar een werkzaam leven. Ik heb dit altijd al gewild.” In de herfst keert hij terug naar zijn vrouw en zeven kinderen die hem onderweg af en toe komen opzoeken. Op onze Facebook-pagina ook een filmpje van deze bijzondere levensgenieter.

Gerelateerde berichten

  • Excentrieke reiziger Ruud weer in Goor31 juli 2019 Excentrieke reiziger Ruud weer in Goor Hij baarde twee jaar geleden opzien en trok toen al veel bekijks. De Brabantse reiziger Ruud met zijn Pipowagen die Goor aandeed. De nu 73-jarige excentriekeling is het blijkbaar goed […]
  • Punten sparen op Goors station en in de trein27 oktober 2015 Punten sparen op Goors station en in de trein Treinreizigers van en naar Goor kunnen vanaf vandaag punten sparen voor producten en activiteiten als er buiten de spits gereisd wordt. Syntus heeft op het traject […]
  • Ezeltje Prik geboren bij het Kukelnest9 juni 2019 Ezeltje Prik geboren bij het Kukelnest Een prachtig begin van deze Eerste Pinksterdag voor de medewerkers van kinderboerderij Het Kukelnest. Om 07:00 uur vanochtend werd daar, na een lange bevalling, een ezelinnetje geboren. […]
  • Trein knalt op omgevallen boom30 mei 2016 Trein knalt op omgevallen boom Een Syntus-trein die onderweg was van Lochem naar Goor is vanavond tegen een omgevallen boom gereden die op de rails lag nadat de bliksem was ingeslagen. Het ongeval gebeurde in de Meene […]
  • OV-inloopspreekuur voor senioren5 april 2019 OV-inloopspreekuur voor senioren Komende dinsdag is weer het maandelijkse inloopspreekuur voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer in opdracht van de Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. […]