Regiotaxi-regeling versoberd, PvdA stelt vragen

De gebruikers van de regiotaxi zijn met de nieuwe regelgeving slechter uit als in de situatie daarvoor. Zo kunnen mensen die geen WMO-pas hebben, geen gebruik meer maken van de regiotaxi. Daarnaast moeten gebruikers die wel zo’n pasje hebben een toeslag van 3 euro betalen als ze een taxi bespreken na 21.00 uur ’s avonds voor de dag erna. De lokale PvdA-fractie is hiervan geschrokken en spreekt van een ‘enorme verschraling’. De sociaal-democraten hebben hierover vragen gesteld aan het college van B&W. De PvdA wil naast een verklaring voor de inperking, ook graag weten wat de provincie bijdraagt en wat er gebeurt als mensen een rit af moeten zeggen, bijvoorbeeld door ziekte. Het regiotaxivervoer is door de gemeente overigens gegund aan een nieuwe aanbieder: De Willemsen-De Koning-groep.

Gerelateerde berichten

  • Witteveen en Ter Doest krijgen regiovervoer in de Hof21 juni 2019 Witteveen en Ter Doest krijgen regiovervoer in de Hof De gemeente Hof van Twente heeft het regiovervoer vanuit de kernen in de Hof gegund aan Taxicentrale Witteveen uit Lemmer en Taxibedrijf Ter Doest uit Hengevelde. Daarmee neemt de […]
  • Partijen vrezen nieuwe regels vervoer minder validen16 januari 2016 Partijen vrezen nieuwe regels vervoer minder validen Een meerderheid in de gemeenteraad van de Hof van Twente zijn bang dat de nieuwe regels omtrent het vervoer van minder validen leiden tot isolatie van deze doelgroep. Het college van […]
  • Speciale taxiservice voor kankerpatiĆ«nten22 mei 2015 Speciale taxiservice voor kankerpatiĆ«nten Bram van Doorn uit Goor gaat een aparte vervoersservice voor kankerpatiĆ«nten in leven roepen. Dat meldt TC/Tubantia. Van Doorn van de De Stichting Bijzondere Vervoersdienst (BVD) vindt dat […]
  • D66 stelt vragen over ‘slimmer reizen-app’15 september 2018 D66 stelt vragen over ‘slimmer reizen-app’ De lokale fractie van D66 in de gemeenteraad wil van het College van B&W waarom de gemeente niet meedoet met het zogenoemde MaaS- project. MaaS staat voor Mobility as a Service en is […]
  • Leusink gouden wissel bij Twenthe: 1-05 maart 2017 Leusink gouden wissel bij Twenthe: 1-0 Een uiterst belangrijke zege vandaag in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse B voor vv Twenthe. De Goorse Tricolores wonnen met 1-0 van concurrent Wijhe '92 door een treffer in […]