FC Twente wint van GFC op sfeervol Sportpark Heeckeren: 0-8

Wekenlang was er naar uitgekeken en de entourage mocht er dan ook zijn. FC Twente trapte zijn oefencampagne af op Sportpark Heeckeren, met een wedstrijd tegen GFC. En dat alles onder toeziend oog van honderden toeschouwers op een strakke grasmat waar de Gorenaren samen met FC Twente aan hebben gewerkt. De opkomst van de spelers was er één met de allure van een echte Champions League wedstrijd, met rook, spandoeken en tal van jonge voetballiefhebbers langs het veld die hun helden in het echt kwamen bekijken. De eindstand: 0-8

De eerste helft kwamen de Tukkers op voorsprong door een doelpunt van Dylan George. Voor het rustsignaal maakte FC Twente er zelfs nog 0-3 van, door twee goals van nieuwe spits Tom Boere. Eén van die goals kwam voort uit een strafschop. Met de ruststand was GFC, dat strijdlustig weerstand wist te bieden aan de Eredivisionist, niet ontevreden. In de tweede helft kwamen beide teams met totaal gewijzigde elftallen het veld op en ging FC Twente door met waar het gebleven was: scoren.

Aanwinst Haris Vuckic maakte er na een uur spelen 0-4 van. Via twee goals van Jari Oosterwijk liepen de Tukkers uit naar 0-6. In de laatste minuten maakten wederom Vuckic en Browing Lagerfeldt er 0-8 van. Een eretreffer zat er voor GFC dus niet in, maar een onvergetelijke wedstrijd zeker wel.