Doors Wide Open krijgt fikse subsidie Oranjefonds

Het Oranjefonds heeft de Goorse stichting Doors Wide Open een bedrag van €15.200 toegezegd voor twee projecten. Zo komt er geld vrij voor de uitbreiding van het zogenoemde Rustpunt tussen Goor en Hengevelde waar sinds vorig jaar dagbesteding mogelijk is en waar nu ook steeds meer vluchtelingen aan deel nemen. Daarnaast is er geld toegezegd om het vrijwilligersbeheer te optimaliseren. In totaal is voor de twee projecten zo’n €30.000 nodig en Doors Wide Open moet zelf zorgdagen voor het overige deel en dat ook aantonen. Het Oranjefonds, dat sociale initiatieven steunt, verleent deze gelden op basis van de zogenoemde euro voor euro regeling. Doors Wide Open dient door eigen inbreng, andere donaties- en acties de andere helft in te brengen om voor de toekenning in aanmerking te komen. De Goorse stichting, die in het leven is geroepen door Seine Braakman (foto), bestaat nu twee en een half jaar en helpt gezinnen die rond de armoede grens leven in de gemeente Hof van Twente.

Gerelateerde berichten

  • Winkel Doors Wide Open gaat sluiten1 december 2017 Winkel Doors Wide Open gaat sluiten Doors Wide Open gaat in maart de winkel in het Goorse stadshart sluiten. De winkelruimte gaat plaats maken voor een ontmoetingsruimte van de stichting die 'De Huiskamer' gaat heten.  De […]
  • Oranjefonds beloont Wijkvoorziening met 25.000 euro6 juli 2016 Oranjefonds beloont Wijkvoorziening met 25.000 euro Wijkvoorziening 't Doesgoor kan een donatie van 25.000 euro tegemoet zien van het Oranjefonds. Dat fonds steunt landelijk sociale initiatieven en activiteiten. De wijkvoorziening, een […]
  • Subsidie voor ‘Groene burendag’13 juli 2019 Subsidie voor ‘Groene burendag’ De Groene Loper Hof van Twente houdt op donderdag 25 juli een inloopavond om te helpen bij het aanvragen van een subsidie voor een zogenoemde Groene Burendag op 28 september aanstaande. […]
  • Doors Wide Open gaat voedselpakketten verschaffen om zorgkosten te dekken2 januari 2020 Doors Wide Open gaat voedselpakketten verschaffen om zorgkosten te dekken De stichting Doors Wide Open gaat vanaf dit jaar ook ondersteunen bij het dekken van extra zorgkosten. Dit speciaal voor mensen die tijdelijk of langer extra zorg nodig maar zijn daar […]
  • Proathuus in iedere geval tot einde van het jaar open11 november 2019 Proathuus in iedere geval tot einde van het jaar open 't Proathuus in het centrum van Goor blijft in ieder geval nog open tot het einde van het jaar. De 'huiskamer' die is ingericht om mensen met elkaar in contact te brengen is van Doors […]