Bijzonder fotomoment bij De Smidse…

Een bijzondere gast, gisteravond aan tafel bij Bar Bistro d’Olde Smidse. Daar was de bekende zanger/muzikant Hennie Vrienten. Gewoon om een hapje te eten. Het popidool van de band Doe Maar, die immens populair was aan het begin van de jaren ’80, woont in het buitengebied van Diepenheim en wordt wel vaker gespot in het Goorse. Toch werd de avond bij De Smidse een bijzondere want uitbater Ron Kuenenger had nog een bijzondere Goorse foto van Vrienten uit de archieven opgedoken. Het gaat om een prent gemaakt in de achterzaal van cafĂ© De Ster dat toen werd bestierd door zijn vader Ben.

Ron Kuenenger en Hennie Vrienten bij Bar Bistro d’Olde Smidse

In de toenmalige Starclub traden regelmatig bekende bands op en zo was ook ooit ‘Vitesse’ te gast. Doe Maar trad elders in de buurt op maar besloot na het eigen optreden de muziekcollega’s in Goor op te zoeken. Een heuse jamsessie was het gevolg waar nu nog door de toen aanwezige Gorenaren met bewondering over wordt gesproken. De foto met Vrienten, spelend op een basgitaar, werd hem gisteravond aangeboden en het tieneridool van weleer reageerde blij verrast. “Wat ontzettend leuk ! Ik kan me die basgitaar trouwens niet een meer herinneren…” lachte de nu bijna 69-jarige geboren Tilburger, die de foto dankbaar in ontvangst nam en er ook nog even mee poseerde. Samen met de aanbieder.

Gerelateerde berichten

  • Ben van de Smidse overleden15 april 2016 Ben van de Smidse overleden Ben Kuenenger is vanmiddag overleden. De uitbater van het overbekende restaurant Bar Bistro d'Olde Smidse leed aan een zeldzame vorm van leukemie. Na een aanvankelijk succesvolle […]
  • Dag Ben…17 april 2016 Dag Ben… Afgelopen vrijdag verloor Goor een markante horecaman. Ben Kuenenger overleed na een slopende ziekte op 67-jarige leeftijd. Reden voor Bert Schabbink, oud-columnist van deze site, om nog […]
  • Ben vereeuwigd tussen grootse prominenten17 december 2016 Ben vereeuwigd tussen grootse prominenten Het is een bekend en vertrouwd gezicht voor de regelmatige bezoekers van Bar Bistro d'Olde Smidse. De wand met prominenten in het eetcafe. Sinds jaar en dag kijken bekende Nederlanders als […]
  • Een lekker ijsje voor noeste arbeid…2 augustus 2017 Een lekker ijsje voor noeste arbeid… Een bijzondere smaakvolle zomeractie van Bar Bistro d'Olde Smidse. Die zijn vandaag met de zogenoemde IJscobar op pad geweest naar de eerste van 6 Goorse bedrijven die via loting in […]
  • Tien jaar GUS met speciaal whisky-diner25 oktober 2020 Tien jaar GUS met speciaal whisky-diner Het jubileum van de Goorse Whiskyclub GUS wordt dit jaar ondanks de corona-maatregelen toch gevierd. Het tien jarig bestaan wordt opgeluisterd met het jaarlijkse diner met een speciaal […]