Wie was Chibie ?

De redactie van Goorsnieuws.nl krijgt de laatste dagen veel vragen over het monumentje in het gras naast de Deldensestraat vlak voor de afslag na de Gondalaan. Daar is een gedenkplek ingericht met kaarsen, bloemen en een kruis waar velen dagelijks langs komen. De redactie is ter plekke geweest en zag dat er op het kruis een tekst voor ‘Chibie’ is geschreven. “Veel te jong van ons heen gegaan. Onze mooi lieve Chibie” staat er onder meer op. Het lijkt te gaan om een kat, gezien de krabpaal die erachter staat. Uiteraard willen we graag weten wie Chibie was en waarom het herdenkingsmonument juist daar is neergezet. Mailen kan met redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Gerelateerde berichten

  • Twee minuten stil voor hen die ons zijn ontvallen…..4 mei 2015 Twee minuten stil voor hen die ons zijn ontvallen….. Opdat wij nimmer vergeten! En dus was ook Goor vanavond net als de rest van ons land twee minuten stil. Alle slachtoffers uit de oorlog -in het bijzonder WO II- werden herdacht. Bij het […]
  • Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat13 maart 2019 Nieuwe bomenrij aanstaande in de Deldensestraat Er zijn nogal wat bomen gesneuveld tijdens de asbestsanering in de Deldensestraat maar er zijn inmiddels ook weer nieuwe bomen geplant. Dat gebeurde vandaag door leerlingen van groep 6 […]
  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]
  • Twee minuten stil…4 mei 2019 Twee minuten stil… Opdat wij niet vergeten. En dus stond Goor vanavond ook stil bij allicht het grootste goed; leven in vrijheid. En dat we dit in Goor hebben te danken aan de bevrijders van WO II is ook […]
  • Bombardement legde Goor zeventig jaar geleden in puin24 maart 2015 Bombardement legde Goor zeventig jaar geleden in puin De klokken luiden twee minuten lang. Om exact 9.49 uur is het stil bij de bomscherf in de Grotestraat. Doodstil. Deze ochtend is het exact zeventig jaar geleden dat het bombardement op […]