Edu Hoek beloond met ambassadeurschap ‘Aan de slag in de Speeltuin’

Edu Hoek is vandaag beloond met het ambassadeurschap van het project ‘Aan de slag in speeltuin‘ van Jantje Beton en het Fonds verstandelijk gehandicapten. Hoek ontving daarnaast ook een cheque van 250 euro voor ‘zijn’ kinderboerderij Het Kukelnest, als dank voor de vrijwillige en enthousiaste inzet voor deze doelgroep. Het Kukelnest biedt een werkplek aan een team van 18 mensen met een verstandelijke beperking van zorgorganisatie Aveleijn.

Edu Hoek

‘Aan de slag in speeltuin Het Kukelnest’ is een breed samenwerkingsverband tussen Jantje Beton, Fonds verstandelijk gehandicapten, zorgorganisatie Aveleijn én speeltuin Het Kukelnest. Nienke Siemerink, vakspecialist van Aveleijn, is enthousiast over de verbinding die gemaakt is tussen de verschillende partijen. “Voor onze cliënten biedt de variatie aan werkzaamheden op de kinderboerderij veel uitdaging en kansen op ontwikkeling. Ze hebben een taak die er daadwerkelijk toe doet zoals bijvoorbeeld dieren verzorgen, de tuin onderhouden of bezoekers helpen. Zo hebben ze een volwaardige plek in de maatschappij en dit bevordert weer de zelfredzaamheid van onze cliënten”.

Edu Hoek werd vanmiddag blij verrast met de feestelijke cheque aan ter waarde van 250 euro voor spel- en onderhoudsmateriaal voor de speeltuin. Hij was met een smoes naar de kinderboerderij gelokt. “Ik vind het geweldig zoals we met deze mensen kunnen samenwerken; ze zijn altijd zo enthousiast en werken altijd met een lach op hun gezicht. Echt fantastisch!” aldus Hoek.

In Nederland zijn al ruim 40 speeltuinen die succesvol samenwerken met een team van mensen met een verstandelijke beperking. Door de samenwerking van Fonds verstandelijk gehandicapten en Jantje Beton en de steun van de VriendenLoterij worden de komende jaren minimaal 125 speeltuinen verbonden met scholen voor speciaal onderwijs of instellingen voor dagbesteding, waardoor 875 mensen met een beperking aan de slag kunnen gaan. Door ondersteuning van de mensen met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 65 duizend kinderen buiten blijven spelen.