Bezuinigingen treffen ook kinderen hard

Als de gemeente Hof van Twente de bezuinigingen op de muziekschool onverkort doorvoert, is het ook direct gedaan met alle culturele activiteiten voor basisschoolleerlingen in Goor en omgeving. De voorgestelde subsidiestop op met name het Lokaal Onderwijs Beleid (LOB) betekent dat er een provinciale subsidie van 4 euro per leerling wordt afgeschaft. Deze bijdrage wordt door de provincie alleen uitgekeerd als de gemeente zelf ook geld beschikbaar stelt. 3600 leerlingen in de Hof van Twente worden hierdoor getroffen.

cubahoflogo

Als de plannen doorgaan betekent dat namelijk het einde van kunstprojecten en voorstellingen zoals ze worden georganiseerd door de stichting CubaHof (Culturele Basisvorming Hof van Twente). Inmiddels heeft het college van B&W een brief gestuurd naar alle fractieleden in de gemeenteraad waarin wordt voorgesteld om de muziekschool toch iets meer te ontzien. Er wordt een overgangsregeling voorgesteld waarin de bezuinigingen meer gefaseerd worden doorgevoerd.

Gerelateerde berichten

  • Extra voorstelling Goorse Kerstrevue4 november 2019 Extra voorstelling Goorse Kerstrevue Er komt een extra voorstelling van de Grote Goorse Kerstrevue op zondag 22 december. De vier shows die in de achterzaal van De Ster op 13,14,20- en 21 december worden gegeven waren in een […]
  • ‘Sorry we missed you’ bij Alleman31 oktober 2020 ‘Sorry we missed you’ bij Alleman Op het witte doek van Filmhuis Alleman is komende dinsdag 3 november de film 'Sorry We Missed You' te zien. Dit is een rolprent van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach. De film […]
  • TV de Mossendam 2 terug in 2e klasse30 mei 2010 TV de Mossendam 2 terug in 2e klasse Het tweede herenteam van TV de Mossendam is na een jaar weer terug in de tweede klasse. Na een verblijf van een jaar in de derde klasse promoveerde het tennisteam gisteren dankzij een 5-0 […]
  • Vrijwilliger De Wheehof gezocht18 januari 2018 Vrijwilliger De Wheehof gezocht Carintreggeland Huis De Wheehof in Goor zoekt een vrijwilliger die bewoners van De Wheehof naar de kerkdienst in De Stoevelaar wil begeleiden. Vindt u het leuk om met ouderen om te gaan en […]
  • Hockeysters verliezen van koploper29 november 2015 Hockeysters verliezen van koploper De hockeysters van de GoorseMHC hebben vandaag niet weten te stunten tegen Dieren. In Goor was de koploper met 2-5 te sterk voor de ploeg van trainster Ans Vorkink. GMHC nam in de eerste […]