Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht

Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, verkocht aan projectontwikkelaar Roosdom-Tijhuis, die nu werk wil gaan maken van het bouwrijp maken van het stuk land aan de rand van Goor. De schuren rondom de karakteristieke boerderij zullen allemaal worden gesloopt. De boerderij zelf zal blijven staan- en onderdeel zijn van één van de bouwkavels die worden gecreëerd op het terrein waar jaarlijks de Goorse Boake wordt gebouwd. Het ‘Boake-spektakel’ kan er blijven zolang er niet gebouwd wordt maar mochten er daadwerkelijk woningen worden gerealiseerd dan is de stichting LOER genoodzaakt een andere plek te zoeken.

Gerelateerde berichten

  • Boakebouwers zijn er klaar voor26 maart 2016 Boakebouwers zijn er klaar voor Triomfantelijk staan ze op de Goorse Boake met de armen in de lucht. De klus is weer geklaard. De Boakebouwers van LOER hebben vandaag de laatste hand gelegd aan de Paasbult op het […]
  • Gemeente in gesprek met LOER over nieuwe Paasvuurlocatie1 november 2017 Gemeente in gesprek met LOER over nieuwe Paasvuurlocatie Wethouder Wim Meulenkamp gaat met de stichting LOER en medewerkers grondzaken van de gemeente Hof van Twente op zoek naar een nieuwe locatie voor het Goorse Paasvuur. Dit antwoordde de […]
  • Boakebouwers door de jaren heen…10 maart 2016 Boakebouwers door de jaren heen… De redactie van Oald Goor stuitte vanochtend in de koffer met oude prenten op een paar klassieke beelden tijdens het opbouwen van het paasvuur. Waar de boake-bouwers vandaag de dag […]
  • Inbraak in schuren, LOER mist spullen5 december 2017 Inbraak in schuren, LOER mist spullen In de schuur op het zogenoemde Roelofsen-terrein aan de Deldensestraat in Goor, is ingebroken. Dieven stalen daar benodigdheden voor het tappen van bier van de stichting LOER. De schade […]
  • Het begin is er…25 januari 2017 Het begin is er… Het duurt nog wel even voordat de brand er daadwerkelijk in gaat maar er is inmiddels een begin gemaakt met de bouw van het Goorse Paasvuur op het Roelofsenterrein aan de Deldensestraat. […]