Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht

Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, verkocht aan projectontwikkelaar Roosdom-Tijhuis, die nu werk wil gaan maken van het bouwrijp maken van het stuk land aan de rand van Goor. De schuren rondom de karakteristieke boerderij zullen allemaal worden gesloopt. De boerderij zelf zal blijven staan- en onderdeel zijn van één van de bouwkavels die worden gecreëerd op het terrein waar jaarlijks de Goorse Boake wordt gebouwd. Het ‘Boake-spektakel’ kan er blijven zolang er niet gebouwd wordt maar mochten er daadwerkelijk woningen worden gerealiseerd dan is de stichting LOER genoodzaakt een andere plek te zoeken.

Gerelateerde berichten

  • Staak staat voor laatste Boake24 februari 2018 Staak staat voor laatste Boake De LOER-vlag wappert fier in top van de zogenoemde staak op het Roelofsenterrein. Daar zijn vandaag de voorbereidingen begonnen voor het laatste Boakespektakel op die plek op Eerste […]
  • Bouwkavels op Roelofsenterrein in de verkoop31 juli 2018 Bouwkavels op Roelofsenterrein in de verkoop Er worden drie grote bouwkavels gerealiseerd op het voormalige Roelofsen-terrein aan de Deldensestraat. Projectontwikkelaar Roosdom-Tijhuis uit Rijssen is gestart met de verkoop van de […]
  • Definitief geen Boake in Goor13 februari 2019 Definitief geen Boake in Goor Er komt dit jaar definitief geen paasvuur in Goor. De stichting LOER heeft in de persoon van voorman Hennie Smit om tafel gezeten met burgemeester Ellen Nauta. In dat gesprek is gesproken […]
  • Alleen de vlag wappert fier…21 april 2019 Alleen de vlag wappert fier… Het is de herinnering aan een lange traditierijke periode van het Goorse Paasvuur. De paarse vlag van de stichting Loer wapperde jarenlang fier bovenop de Boake in de weken voorafgaand […]
  • Gemeente in gesprek met LOER over nieuwe Paasvuurlocatie1 november 2017 Gemeente in gesprek met LOER over nieuwe Paasvuurlocatie Wethouder Wim Meulenkamp gaat met de stichting LOER en medewerkers grondzaken van de gemeente Hof van Twente op zoek naar een nieuwe locatie voor het Goorse Paasvuur. Dit antwoordde de […]