Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht

Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, verkocht aan projectontwikkelaar Roosdom-Tijhuis, die nu werk wil gaan maken van het bouwrijp maken van het stuk land aan de rand van Goor. De schuren rondom de karakteristieke boerderij zullen allemaal worden gesloopt. De boerderij zelf zal blijven staan- en onderdeel zijn van één van de bouwkavels die worden gecreëerd op het terrein waar jaarlijks de Goorse Boake wordt gebouwd. Het ‘Boake-spektakel’ kan er blijven zolang er niet gebouwd wordt maar mochten er daadwerkelijk woningen worden gerealiseerd dan is de stichting LOER genoodzaakt een andere plek te zoeken.

Gerelateerde berichten

  • Staak staat voor laatste Boake24 februari 2018 Staak staat voor laatste Boake De LOER-vlag wappert fier in top van de zogenoemde staak op het Roelofsenterrein. Daar zijn vandaag de voorbereidingen begonnen voor het laatste Boakespektakel op die plek op Eerste […]
  • Bouwkavels op Roelofsenterrein in de verkoop31 juli 2018 Bouwkavels op Roelofsenterrein in de verkoop Er worden drie grote bouwkavels gerealiseerd op het voormalige Roelofsen-terrein aan de Deldensestraat. Projectontwikkelaar Roosdom-Tijhuis uit Rijssen is gestart met de verkoop van de […]
  • Vuurwerk, trompetter en Poaskeerls bij laatste Boake1 april 2018 Vuurwerk, trompetter en Poaskeerls bij laatste Boake Apollo hief op het Roelofsenterrein nog één keer het Goors Victorie aan voor het laatste Paasvuur op die plek. Daarna volgde een imposante vuurwerkshow en daarna waren de ogen gericht op […]
  • Boakebouwers zijn er klaar voor26 maart 2016 Boakebouwers zijn er klaar voor Triomfantelijk staan ze op de Goorse Boake met de armen in de lucht. De klus is weer geklaard. De Boakebouwers van LOER hebben vandaag de laatste hand gelegd aan de Paasbult op het […]
  • Van mobiel Paasvuur tot spectaculair slot31 maart 2018 Van mobiel Paasvuur tot spectaculair slot Het begon nu 19 jaar geleden in 1999 toen een aantgal enthousiaste Gorenaren een duidelijk statement maakten. Zij vonden het van de gekke dat er na jaren van Boakes op het 'Oale spoortje' […]