Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht

Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, verkocht aan projectontwikkelaar Roosdom-Tijhuis, die nu werk wil gaan maken van het bouwrijp maken van het stuk land aan de rand van Goor. De schuren rondom de karakteristieke boerderij zullen allemaal worden gesloopt. De boerderij zelf zal blijven staan- en onderdeel zijn van één van de bouwkavels die worden gecreëerd op het terrein waar jaarlijks de Goorse Boake wordt gebouwd. Het ‘Boake-spektakel’ kan er blijven zolang er niet gebouwd wordt maar mochten er daadwerkelijk woningen worden gerealiseerd dan is de stichting LOER genoodzaakt een andere plek te zoeken.