De tand des tijds…

We horen het met name de oudere generatie nog wel eens zeggen: “Wat is er ter in de loop van de joar’n toch een hoop veranderd”. Er is geen speld tussen te krijgen. Ook niet in Goor waar er veel aan de slopershamer ten prooi is gevallen en waarin complete wijken een metamorfose ondergaan. Een berichtje van Heidi Bielderman drukt ons weer even met de neus op de feiten. Zij stuitte op het wereldwijde web op een Youtube-filmpje waarin De Bijrijder van RTV Oost in het jaar 1997, twintig jaar geleden dus, een rondgang door Goor maakte. Toen Foto Smets nog in het centrum zat, toen De Ster nog geen terras bezat. De Constantijnschool en volkswijk Gijmink op oorspronkelijke grond. De Albert Heijn, nog van Haafkes, in de van Kollaan nog bestond. Bij Schlecker in de Grotestraat was het toch goedkoop, met tegenover het OGZO-pand, wachtend op de sloop. Bekijk de beelden via deze LINK en ga twee decennia terug in de tijd…

Gerelateerde berichten

  • Echtpaar filmt route Bijrijder 20 jaar later17 juli 2017 Echtpaar filmt route Bijrijder 20 jaar later Het bericht onder de titel 'De tand des tijds', gisteren op deze site, bracht het Goorse echtpaar Marianne en Wouter Hutten tot een fraai idee. Het paar besloot gisteren met camera […]
  • Goor wat verander je snel…21 juli 2015 Goor wat verander je snel… Dat Goor de laatste jaren enorm aan uiterlijke veranderingen onderhevig was wordt heel duidelijk op een filmpje dat door RTV Oost op een speciale website en app onder de titel 'Mooi […]
  • Inzamelingsactie voor suikerpatient Sem1 maart 2017 Inzamelingsactie voor suikerpatient Sem Er is een inzamelingsactie gestart voor de Goorse suikerpatient Sem Minkjan. Hij heeft diabetes en moet meerdere keren per dag prikken om zijn glucosegehalte te meten. Er is een apparaat […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (16)24 juni 2015 Schoolfeestnieuws in het kort (16) * Nu het Feest der feesten toch echt aanstaande is doen ook de Goorse middenstanders er hun voordeel mee. Zo vinden de Schoolfeestbedels nog steeds gretig aftrek en worden er in hoog […]
  • CDA wint in Hof van Twente, PvdA fors verlies19 maart 2015 CDA wint in Hof van Twente, PvdA fors verlies Het CDA is en blijft de grootste partij in de gemeente Hof van Twente. De Christen Democraten zijn de grote winnaar na het tellen van de stemmen voor de Overijsselse Statenverkiezingen. […]