Praagse zomer voor Goorse dirigenten en muzikanten

Het zijn een aantal van de grote talenten van het Goorse muzikale gilde en onderdeel van het Twents Jeugd Symfony-orkest dat deze week in Praag is voor een serie van 5 concerten. De 65 jeugdige talenten van 16 tot en met 22 jaar staan onder leiding van Carl Wittrock die voor deze gelegenheid tijdens enkele concerten wordt geassisteerd door plaatsgenoot Vincent Pollemans. Hij kreeg de kans van zijn leermeester om het orkest in de Tsjechische hoofdstad ook tijdens een aantal stukken te dirigeren en greep die kans met beide handen aan. Het TJSO maakt eens in de twee jaar een buitenlandse reis om ervaring op te doen. Onder de talenten ook een aantal Apollo-adepten zoals de broers Schuitemaker, Marèl Zwierink, Isabelle Haverkort en Sietske Veldkamp. Op de Facebookpagina van het Twents Jeugd Symfony-orkest staat meer over de reis naar Praag inclusief filmpjes die dagelijks geplaatst worden.

Carl Wittrock met het TJSO in Praag

Gerelateerde berichten

  • Eva Crutzen, TJSO en Beatline…16 maart 2018 Eva Crutzen, TJSO en Beatline… De activiteitenkalender voor de komende dagen vermeld weer veel muziek maar begint vanmiddag in de Rozenstraat waar er vanaf 14:00 uur een Open Dag is bij Dag Activiteiten-centrum De Roos. […]
  • Afstuderende Pollemans nieuwe dirigent Amuzant24 oktober 2019 Afstuderende Pollemans nieuwe dirigent Amuzant De Goorse musicus Vincent Pollemans wordt de dirigent van de Hengeveldermuziekvereniging Amuzant. Deze vereniging zag ooit het levenslicht op een initiatief van Carl Wittrock en wil als […]
  • Pollemans glansrijk geslaagd als dirigent27 oktober 2019 Pollemans glansrijk geslaagd als dirigent De Goorse musicus Vincent Pollemans is gisteravond glansrijk geslaagd voor zijn studie HaFaBra en mag zich nu ook officieel afgestudeerd dirigent noemen. In een volle Reggehof dirigeerde […]
  • Carl Wittrock, grootheid in Litouwen19 april 2016 Carl Wittrock, grootheid in Litouwen Het was een bijzonder weekend voor componist en dirigent Carl Wittrock. De Goorse Maestro was te gast in het Litouwse Panevėžys waar hij het middelpunt was van een muziekconcours. Als een […]
  • Koningsdagconcert Apollo in stadshart23 april 2018 Koningsdagconcert Apollo in stadshart Muziekvereniging Apollo geeft ook dit jaar weer kleur aan Koningsdag. Als te doen gebruikelijk verzorgen zij op 27 april het traditionele Koningsdagconcert in het centrum van Goor. Om […]