Praagse zomer voor Goorse dirigenten en muzikanten

Het zijn een aantal van de grote talenten van het Goorse muzikale gilde en onderdeel van het Twents Jeugd Symfony-orkest dat deze week in Praag is voor een serie van 5 concerten. De 65 jeugdige talenten van 16 tot en met 22 jaar staan onder leiding van Carl Wittrock die voor deze gelegenheid tijdens enkele concerten wordt geassisteerd door plaatsgenoot Vincent Pollemans. Hij kreeg de kans van zijn leermeester om het orkest in de Tsjechische hoofdstad ook tijdens een aantal stukken te dirigeren en greep die kans met beide handen aan. Het TJSO maakt eens in de twee jaar een buitenlandse reis om ervaring op te doen. Onder de talenten ook een aantal Apollo-adepten zoals de broers Schuitemaker, Marèl Zwierink, Isabelle Haverkort en Sietske Veldkamp. Op de Facebookpagina van het Twents Jeugd Symfony-orkest staat meer over de reis naar Praag inclusief filmpjes die dagelijks geplaatst worden.

Carl Wittrock met het TJSO in Praag

Gerelateerde berichten

  • Eva Crutzen, TJSO en Beatline…16 maart 2018 Eva Crutzen, TJSO en Beatline… De activiteitenkalender voor de komende dagen vermeld weer veel muziek maar begint vanmiddag in de Rozenstraat waar er vanaf 14:00 uur een Open Dag is bij Dag Activiteiten-centrum De Roos. […]
  • Concert KNA en Apollo gaat niet door16 november 2021 Concert KNA en Apollo gaat niet door Het concert dat komende zondag zou worden gehouden in de Reggehof en waarin een nieuw werk van de Goorse componist Carl Wittrock, zou worden gepresenteerd, gaat niet door. Het concert zou […]
  • Hofmeijer al 72 jaar lid van Apollo, Ook Wittrock gehuldigd4 oktober 2021 Hofmeijer al 72 jaar lid van Apollo, Ook Wittrock gehuldigd Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Goorse muziekvereniging Apollo zijn vier jubilarissen gehuldigd. Henk Hofmeijer is al 72 jaar lid en kreeg daarvoor de versierselen. […]
  • Carl Wittrock centraal in Dubbelportret21 mei 2021 Carl Wittrock centraal in Dubbelportret Carl Wittrock, dirigent van Apollo, is komende zondag te gast in het radioprogramma Dubbelportret op Hofstreek FM tussen 11.00 en 12.00 uur. Wittrock is een nationaal en internationaal […]
  • Schoolfeestlied Apollo ‘De Quarantente’ met clip online25 juni 2020 Schoolfeestlied Apollo ‘De Quarantente’ met clip online Het Schoolfeestnummer 'De Quarantente' van Apollo staat vanaf nu met videoclip online en is onder meer te zien op het Youtube-kanaal van deze site via deze LINK. Het lied over Schoolfeest […]