KOK DIENT ONTSLAG IN

Burgemeester Hans Kok heeft zijn ontslag ingediend. De Goorse burgervader heeft vandaag de Koningin ingelicht. Kok neemt ontslag op advies van zijn medisch deskundigen. Kok, die al eens werd getroffen door ernstige hartproblemen, voelde de laatste tijd de druk in het werk toenemen. Hij heeft inmiddels de gemeenteraad ingelicht. Kok was sinds 1 januari 2008 burgemeester van de gemeente Hof van Twente. Loco-burgemeester Ben Eshuis neemt de taken voorlopig waar. De Commissaris van de Koningin beëdigt dan zo snel mogelijk een waarnemend burgemeester. Saillant detail; Ank Bijleveld, voormalig burgemeester van Goor, zal dan de tijdelijk eerste burger benoemen.

110103_Nieuwjaarsreceptie3

(Burgemeester Kok tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie)

PERSVERKLARING HANS KOK:

“Er komt een moment dat je moet bepalen hoe je de rest van je leven wilt invullen”, licht Kok toe.

“Afgelopen maandag ben ik 60 jaar geworden. De laatste tijd begon de druk in mijn werk sterk toe te nemen door de komende bezuinigingen die een zware wissel zullen trekken op het college van B&W en door de veranderingen die in de organisatie doorgevoerd  moeten worden onder mijn verantwoordelijkheid als portefeuillehouder Personeel en Organisatie.”

“Op advies van mijn medische deskundigen heb ik besloten deze zware taken niet meer op mij te nemen en mijn ontslag vandaag aan te bieden aan de Koningin.”

“Ik wil nog graag een aantal jaren met minder stress en zo gezond mogelijk een bijdrage leveren aan gezin en samenleving. Vandaar deze beslissing, die ik inmiddels aan de gemeenteraad en het college heb kenbaar gemaakt.”