Brons voor Spanninga op WK BMX !

Kevin Spanninga is derde geworden op het wereldkampioenschap BMX in het Amerikaanse Rock Hill. De Goorse fietscrosser verraste in de categorie van BMX-ers tussen de 17 en 24 jaar vriend en vijand met het behalen van brons. “Ik was al blij met de finale en dan ook nog podium rijden. Ongelooflijk!” aldus de Gorenaar op de site BMX-report. De 21-jarige Spanninga startte in de finale vanaf de vijfde plek en schoof direct op naar plek drie. Een valpartij onder in het parcours bleek koren op de molen van het Goorse talent die de buitenbocht koos. Daardoor bleven er drie deelnemers op de fiets. De Amerikanen Alec Bob en Cameron Moore reden voor Spanninga die nog wel langszij probeerde te komen. Dat lukte echter niet meer.

Gerelateerde berichten

  • KEVIN SPANNINGA WERELDKAMPIOEN BMX !7 juni 2018 KEVIN SPANNINGA WERELDKAMPIOEN BMX ! Een fantastische prestatie van Gorenaar Kevin Spanninga. Hij werd vandaag in Baku wereldkampioen BMX in de klasse 17 tot 24 jaar. De fietscrosser van DVO Haaksbergen was in de hoofdstad […]
  • Groots onthaal voor wereldkampioen Spanninga10 juni 2018 Groots onthaal voor wereldkampioen Spanninga De kersverse Goorse wereldkampioen BMX Kevin Spanninga is vanmiddag op grootse onthaald op het plein voor café De Whee. De 21-jarige fietscrosser behaalde afgelopen woensdag in Baku, de […]
  • Spanninga zevende op EK BMX11 juli 2016 Spanninga zevende op EK BMX Kevin Spanninga is dit weekeinde als zevende geëindigd tijdens het Europees Kampioenschap BMX in het Italiaanse Verona. De Goorse fietscrosser liet daarmee zien in zijn klasse tot de […]
  • Spanninga vijfde op NK BMX, van Leeuwen mist halve finale net3 juli 2016 Spanninga vijfde op NK BMX, van Leeuwen mist halve finale net Kevin Spaninga is vandaag als vijfde geeindigd tijdens het Nederlands Kampioenschap BMX in het Brabantse Luyksgestel. De Goorse fietscrosser deed het aanvankelijk uitstekend en won na drie […]
  • Kevin Spanninga zegeviert op nieuwe bike8 mei 2018 Kevin Spanninga zegeviert op nieuwe bike Kevin Spanninga heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven op zijn nieuwe BMX. De talentvolle fietscrosser uit Goor won op Papendal. In een spannende strijd om de prestigieuze Talentcup […]