Brons voor Spanninga op WK BMX !

Kevin Spanninga is derde geworden op het wereldkampioenschap BMX in het Amerikaanse Rock Hill. De Goorse fietscrosser verraste in de categorie van BMX-ers tussen de 17 en 24 jaar vriend en vijand met het behalen van brons. “Ik was al blij met de finale en dan ook nog podium rijden. Ongelooflijk!” aldus de Gorenaar op de site BMX-report. De 21-jarige Spanninga startte in de finale vanaf de vijfde plek en schoof direct op naar plek drie. Een valpartij onder in het parcours bleek koren op de molen van het Goorse talent die de buitenbocht koos. Daardoor bleven er drie deelnemers op de fiets. De Amerikanen Alec Bob en Cameron Moore reden voor Spanninga die nog wel langszij probeerde te komen. Dat lukte echter niet meer.

Gerelateerde berichten

  • Spanninga zevende op EK BMX11 juli 2016 Spanninga zevende op EK BMX Kevin Spanninga is dit weekeinde als zevende geëindigd tijdens het Europees Kampioenschap BMX in het Italiaanse Verona. De Goorse fietscrosser liet daarmee zien in zijn klasse tot de […]
  • Spanninga vijfde op NK BMX, van Leeuwen mist halve finale net3 juli 2016 Spanninga vijfde op NK BMX, van Leeuwen mist halve finale net Kevin Spaninga is vandaag als vijfde geeindigd tijdens het Nederlands Kampioenschap BMX in het Brabantse Luyksgestel. De Goorse fietscrosser deed het aanvankelijk uitstekend en won na drie […]
  • Spanninga na blessureleed op weg naar WK19 mei 2017 Spanninga na blessureleed op weg naar WK Na drie jaren blessureleed is hij terug aan het front. BMX'er Kevin Spanninga. De 21-jarige fietscrossers uit Goor heeft als doel dit jaar om te etaleren bij het WK in Amerika. "Dat is […]
  • Spanninga grijpt naast medaille op EK20 juli 2017 Spanninga grijpt naast medaille op EK Hij ging voor een medaille én voor niets minder. Toch veroverde Kevin Spanninga uiteindelijk geen medaille op het EK BMX. In Bordeaux begon de Europese titelstrijd nog zeer voortvarend. […]
  • Klaasen naar derde ronde op WK Darts waar Phil Taylor wacht29 december 2015 Klaasen naar derde ronde op WK Darts waar Phil Taylor wacht Het was niet zijn beste wedstrijd maar de Goorse topdarter Jelle Klaasen won wel. In de tweede ronde op het wereldkampioenschap Darts van de profbond PDC in Londen, versloeg hij de Engelse […]