Wandelroutes in kaart gebracht door oud-Goorse

Ze bracht al twee boeken uit met verhalen en wandelroutes in de regio. Truus Wijnen woonde dertig jaar in Goor en is sinds enkele jaren inwoonster van Nijverdal. De wandelexpert heeft een eigen site waarop ze ook veel ervaringen deelt met bezoekers die ze daarmee aanspoort om ook te gaan wandelen. In één van de boeken en op haar site zijn ook wandelingen opgenomen die starten bij het station in Goor en richting het Weldam voeren. Daarnaast beschrijft ze ook routes van het Goorse station naar station Delden en op en om de Herikerberg. Wijnen schreef de boeken ‘Twaalf Twentse tochten’ en ‘Kuieren kieken in de Achterhoek’. Meer informatie over de routes en Wijnen via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Ergernis over bomenkap Weldam26 januari 2020 Ergernis over bomenkap Weldam Er is niet alleen ophef over bomenkap in de bebouwde kom van Goor zoals in de Gondalaan. Ook net daarbuiten in het Weldam, tussen Goor en Markelo, worden bomen massaal gekapt. De ergernis […]
  • Wandeltocht Tempo DMG8 januari 2015 Wandeltocht Tempo DMG Traditioneel organiseert de WandelSport Vereniging Tempo DMG (Diepenheim, Markelo en Goor) ook dit jaar weer een drietal wandeltochten op zondag. De eerste is komende zondag. Er kan tussen […]
  • Archeologische wandeling op de Herikerberg8 oktober 2018 Archeologische wandeling op de Herikerberg Er wordt komende zondag, 14 oktober, een archeologische wandeling gehouden op de Herikerberg tussen Goor en Markelo. De Herikerberg is één van de meest prominente ‘bergen’ van […]
  • Heerlijk wandelweer op 2e dag vierdaagse3 juni 2015 Heerlijk wandelweer op 2e dag vierdaagse Waar de wind en een spatje regen nog enige hinder bracht op dag 1 van de Goorse wandelvierdaagse, bleek de tweede etappe op woensdag er klimatologisch één om in te lijsten. Onder heerlijke […]
  • Herfstwandeltocht bij Kariboes10 oktober 2016 Herfstwandeltocht bij Kariboes De Goorse trimclub “ Kariboes” organiseert op zondag 16 oktober haar jaarlijkse herfstwandeltocht. De wandeltocht, waarbij een keuze gemaakt kan worden uit vijf afstanden, gaat deze keer […]