Cent attent in klassieker Jeugdtour Assen

Wielrenster Marit Cent heeft woensdagochtend goede zaken gedaan in de Jeugdtour Assen. De 18-jarige Goorse was in de derde etappe, een klassieker over 62,3 kilometer, attent toen een kopgroep van twaalf rensters ontstond. Daar zat Cent bij en de groep finishte uiteindelijk met ruim twee en een halve minuut voorsprong op de eerste achtervolgende groep. De eerste tien rensters in het klassement, waartoe ook Cent behoort, staan nog dichtbij elkaar qua tijdverschillen. Daarachter is het gat met de concurrentie geslagen.

Zelf finishte Cent in de klassieker als elfde, waar de overwinning naar de Britse Madeleine Gammons ging. Dinsdag deed de Goorse wielrenster nog meer van zich spreken. Toen werd een criterium verreden, waarbij ze in de massasprint naar de vierde plaats reed. De Jeugdtour Assen is inmiddels op de helft. Op het programma staan nog een tijdrit, omloop en criterium.

Gerelateerde berichten

  • Vijfde plaats Marit Cent op eerste dag NK16 december 2016 Vijfde plaats Marit Cent op eerste dag NK Marit Cent is de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen begonnen met een vijfde plaats op het onderdeel keirin. De sprintafstand, waarop de Eerbeekse Elis Ligtlee eerder dit jaar […]
  • Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo19 augustus 2017 Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo Marit Cent is vrijdagavond als veertiende geëindigd in de Ronde van Markelo. Daarmee zette de 18-jarige wielrenster uit Goor een uitstekende prestatie neer. Cent is zelf namelijk nog […]
  • Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent20 maart 2017 Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent Wielrenster Marit Cent is zondag als 34e geëindigd in de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Die Italiaanse topkoers voor junior vrouwen ging vooraf aan de Trofeo Alfredo […]
  • Marit Cent imponeert met tweede plaats1 september 2019 Marit Cent imponeert met tweede plaats Minder dan een week voor de Ronde van Goor heeft Marit Cent indruk gemaakt. De talentvolle Goorse wielrenster werd zondag tweede in de Ronde van Heemskerk. In die wielerronde maakte de […]
  • Marit Cent toont zich in Zweedse wielerkoers13 juli 2016 Marit Cent toont zich in Zweedse wielerkoers De Goorse wielrenster Marit Cent (17) doet het zeer goed in de U6 Cycle Tour, een zesdaagse etappekoers in Zweden. Woensdag is de dochter van tweevoudig olympiër Erik Cent zevende geworden […]