Cent attent in klassieker Jeugdtour Assen

Wielrenster Marit Cent heeft woensdagochtend goede zaken gedaan in de Jeugdtour Assen. De 18-jarige Goorse was in de derde etappe, een klassieker over 62,3 kilometer, attent toen een kopgroep van twaalf rensters ontstond. Daar zat Cent bij en de groep finishte uiteindelijk met ruim twee en een halve minuut voorsprong op de eerste achtervolgende groep. De eerste tien rensters in het klassement, waartoe ook Cent behoort, staan nog dichtbij elkaar qua tijdverschillen. Daarachter is het gat met de concurrentie geslagen.

Zelf finishte Cent in de klassieker als elfde, waar de overwinning naar de Britse Madeleine Gammons ging. Dinsdag deed de Goorse wielrenster nog meer van zich spreken. Toen werd een criterium verreden, waarbij ze in de massasprint naar de vierde plaats reed. De Jeugdtour Assen is inmiddels op de helft. Op het programma staan nog een tijdrit, omloop en criterium.

Gerelateerde berichten

  • Marit Cent tweede in Ronde van Markelo18 juni 2022 Marit Cent tweede in Ronde van Markelo Marit Cent is gisteravond als tweede gefinished tijdens de Ronde van Markelo. Der Goorse wielrenster zat in een kopgroep van vijf koplopers die samen naar de meet reden. In de eindsprint […]
  • Marit Cent heropent wielerseizoen met podiumplek19 juli 2020 Marit Cent heropent wielerseizoen met podiumplek De eerste wielerwedstrijd sinds de coronastop is voor Marit Cent goed verlopen. In Honselersdijk wist de Goorse wielrenster zaterdag direct een podiumplaats te bemachtigen. Op het […]
  • Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo19 augustus 2017 Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo Marit Cent is vrijdagavond als veertiende geëindigd in de Ronde van Markelo. Daarmee zette de 18-jarige wielrenster uit Goor een uitstekende prestatie neer. Cent is zelf namelijk nog […]
  • Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent20 maart 2017 Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent Wielrenster Marit Cent is zondag als 34e geëindigd in de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Die Italiaanse topkoers voor junior vrouwen ging vooraf aan de Trofeo Alfredo […]
  • Vijfde plaats Marit Cent op eerste dag NK16 december 2016 Vijfde plaats Marit Cent op eerste dag NK Marit Cent is de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen begonnen met een vijfde plaats op het onderdeel keirin. De sprintafstand, waarop de Eerbeekse Elis Ligtlee eerder dit jaar […]