Rosenmontag terug in Goor

Met de viering van Rosenmontog bij De Ster is het carnaval anno 2011 officieel terug in Goor. Het is alweer zo’n twintig jaar geleden dat de Carnavalstraditie uit het Goorse verdween. Waar ooit vijf verenigingen welig tierden was het feest der zotten, op een jaarlijks feest bij café Buddy’s na, volledig uit beeld. De nieuwe Carnavalsvereniging SterZo maakt een vliegende nieuwe start met bezoeken aan de feesten in de andere kernen van de Hof van Twente en de terugkeer van Rosenmontag in zaal De Ster.

sterzologo

Onder leiding van de eerste Prins, Jan Roelofsen, is het ledental inmiddels al over de 100. Voor het 111e lid, is er een gratis lidmaatschap (normaliter 10 euro per jaar) voor de komende drie jaar. Wie wil lid wil worden kan mailen.

Goor stond in de jaren zeventig en tachtig in de regio bekend om de carnavalsfeesten bij De Zon zoals Rio in Goor van de Meerpoet’n en de Gala-avonden van De Deurdouwers. Daarnaast waren er destijds ook carnavalsverenigingen bij Bomans, De Wiener Stube, Jachtlust en partycentrum Ooms (Kokkelink).

Gerelateerde berichten

  • Nu vier Corona-doden in de Hof2 mei 2020 Nu vier Corona-doden in de Hof Er zijn tot op heden vier inwoners in de gemeente Hof van Twente overleden aan de gevolgen van het Corona-virus. Dit blijkt uit cijfers van het RIVM die zijn gepubliceerd door RTL Nieuws. […]
  • Hector weet niet te stunten bij Suryoye3 februari 2013 Hector weet niet te stunten bij Suryoye De trainerswissel bij sv Hector heeft vooralsnog niet voor een schokeffect gezorgd bij de bespeler van ’t Doesgoor. De ploeg van interim-trainer Marcel Wansink verloor met 2-0 bij FC […]
  • Valse herstart voor vv Twenthe19 januari 2014 Valse herstart voor vv Twenthe Twenthe Goor is uiterst beroerd begonnen aan het voetbaljaar 2014. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis verloor zeer verrassend en beschamend met 5-1 bij Hengelo. Met name defensief […]
  • Voorlopig nog geen verkeersmaatregelen28 april 2012 Voorlopig nog geen verkeersmaatregelen Er komen voorlopig nog geen verkeersmaatregelen om de situatie op enkele heikele punten in Goor te verbeteren. De gemeente wil eerst de uitkomsten van een studie afwachten. Daardoor zal er […]
  • Vrouw wordt onwel tijdens Seniorentocht en overlijdt10 mei 2015 Vrouw wordt onwel tijdens Seniorentocht en overlijdt De Seniorentocht van het School- en Volksfeest heeft een zwarte rand gekregen door het overlijden van één van de deelnemers. Het slachtoffer, een vrouw uit Goor, werd donderdag tijdens de […]