Rosenmontag terug in Goor

Met de viering van Rosenmontog bij De Ster is het carnaval anno 2011 officieel terug in Goor. Het is alweer zo’n twintig jaar geleden dat de Carnavalstraditie uit het Goorse verdween. Waar ooit vijf verenigingen welig tierden was het feest der zotten, op een jaarlijks feest bij café Buddy’s na, volledig uit beeld. De nieuwe Carnavalsvereniging SterZo maakt een vliegende nieuwe start met bezoeken aan de feesten in de andere kernen van de Hof van Twente en de terugkeer van Rosenmontag in zaal De Ster.

sterzologo

Onder leiding van de eerste Prins, Jan Roelofsen, is het ledental inmiddels al over de 100. Voor het 111e lid, is er een gratis lidmaatschap (normaliter 10 euro per jaar) voor de komende drie jaar. Wie wil lid wil worden kan mailen.

Goor stond in de jaren zeventig en tachtig in de regio bekend om de carnavalsfeesten bij De Zon zoals Rio in Goor van de Meerpoet’n en de Gala-avonden van De Deurdouwers. Daarnaast waren er destijds ook carnavalsverenigingen bij Bomans, De Wiener Stube, Jachtlust en partycentrum Ooms (Kokkelink).