Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent

Marit Cent is als zevende geëindigd in het algemeen klassement van de European Junior Cycling Tour Assen, ofwel de Jeugdtour Assen. De 18-jarige wielrenster uit Goor finishte zaterdag in het afsluitende criterium op een nette vijfde plaats. Phaedra Krol uit Heerde was daarin de snelste in de massasprint. In het klassement veranderde op de slotdag niets meer. Daarin gaf Cent 1.24 minuten toe op de eindwinnares, Eva Jonkers.

Voor Cent, docht van olympiër Erik, was het haar laatste deelname aan de Jeugdtour Assen. De zesdaagse wedstrijd wordt georganiseerd voor alle jeugdcategorieën tot en met de junioren. Vanaf het volgende seizoen maakt Cent de overstap naar de belofte en elite vrouwen, ofwel de senioren. Ze liet zich de afgelopen week goed zien. Achtereenvolgens werd ze zesde in de proloog, vierde in het eerste criterium, elfde in de klassieker, eveneens elfde in de tijdrit, zesde in de omloop en dus vijfde in het afsluitende criterium.

De Jeugdtour Assen is voor veel jonge wielrenners het hoogtepunt uit het wielerseizoen en kent een internationaal deelnemersveld. Zo komen er renners uit onder meer Zuid-Afrika, Engeland, Duitsland en de Scandinavische landen aan de start.

Gerelateerde berichten

  • Goorse Marit Cent wint Ronde van Goor5 september 2020 Goorse Marit Cent wint Ronde van Goor Hoewel de wedstrijd dit jaar in verband met de corona maatregelen niet in het centrum werd georganiseerd, is zaterdag de Ronde van Goor verreden. Daarbij kreeg de koers voor het eerst […]
  • Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg10 januari 2020 Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team […]
  • Cent in goede vorm naar NK baanwielrennen12 december 2016 Cent in goede vorm naar NK baanwielrennen Wielrenster Marit Cent uit Goor kan met vertrouwen vooruitkijken naar de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen. Die worden komende vrijdag, zaterdag en zondag in het Omnisport […]
  • Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent20 maart 2017 Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent Wielrenster Marit Cent is zondag als 34e geëindigd in de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Die Italiaanse topkoers voor junior vrouwen ging vooraf aan de Trofeo Alfredo […]
  • Marit Cent van start in Italiaanse topkoers18 maart 2017 Marit Cent van start in Italiaanse topkoers Er staat morgen een bijzondere koers op het programma van het Goorse wielertalent Marit Cent. Ze doet namelijk mee aan de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Dat is, zoals de […]