Vijfde plaats in slotrit Jeugdtour voor Cent

Marit Cent is als zevende geëindigd in het algemeen klassement van de European Junior Cycling Tour Assen, ofwel de Jeugdtour Assen. De 18-jarige wielrenster uit Goor finishte zaterdag in het afsluitende criterium op een nette vijfde plaats. Phaedra Krol uit Heerde was daarin de snelste in de massasprint. In het klassement veranderde op de slotdag niets meer. Daarin gaf Cent 1.24 minuten toe op de eindwinnares, Eva Jonkers.

Voor Cent, docht van olympiër Erik, was het haar laatste deelname aan de Jeugdtour Assen. De zesdaagse wedstrijd wordt georganiseerd voor alle jeugdcategorieën tot en met de junioren. Vanaf het volgende seizoen maakt Cent de overstap naar de belofte en elite vrouwen, ofwel de senioren. Ze liet zich de afgelopen week goed zien. Achtereenvolgens werd ze zesde in de proloog, vierde in het eerste criterium, elfde in de klassieker, eveneens elfde in de tijdrit, zesde in de omloop en dus vijfde in het afsluitende criterium.

De Jeugdtour Assen is voor veel jonge wielrenners het hoogtepunt uit het wielerseizoen en kent een internationaal deelnemersveld. Zo komen er renners uit onder meer Zuid-Afrika, Engeland, Duitsland en de Scandinavische landen aan de start.