Niet pluis…

Deze maand wordt ze zestien: Isra van Aksema. En vandaag exact dertien jaar geleden beleeft ze met haar familie een horrordag die haar leven compleet en dan ook compleet op de schop gooit. Haar moeder Marisse van den Burg wordt op gruwelijke wijze vermoord en zelf wordt ze ontvoerd door haar vader Hasen (de moordenaar van haar moeder en internationaal een van de meest gezochte criminelen) naar Libië: Opdat wij nimmer vergeten. Nog altijd zijn haar opa en oma naar haar op zoek, evenals de hulpinstanties. Maar nog altijd zonder succes. Tineke Zwart van het Openbaar Ministerie zit net als velen met de kwestie in de maag. Ook zoveel jaar na dato. Haar gevoel tekende ze op in deze column.

Gerelateerde berichten

  • Op een dag gaat Isra zoeken…..25 augustus 2016 Op een dag gaat Isra zoeken….. Het is een verhaal dat voor altijd aan veel Gorenaren zal kleven. De verdwijning van Isra van der Burg. Vandaag 'viert' ze haar vijftiende verjaardag en nog altijd zijn haar opa en oma […]
  • 9 augustus 2016 Opdat wij nooit vergeten 9 augustus. Het blijft altijd een zwarte dag in de geschiedenis voor Ger en Clary van der Burg. Het is vandaag precies twaalf jaar geleden dat hun dochter Marisse uiterst koelbloedig van […]
  • Agressieve hond ingeslapen24 mei 2017 Agressieve hond ingeslapen De agressieve hond uit Goor die vorige week dinsdag een 6-jarige meisje beet, heeft op bevel van het openbaar ministerie een spuitje gekregen. Dat bevestigt het OM aan RTV Oost. De […]
  • Maarten ter Hofte verrast met nieuwe fiets en schoenen19 juni 2015 Maarten ter Hofte verrast met nieuwe fiets en schoenen Een prachtig gebaar van de Elastiekenkoers, Morsink Tweewielers en revalidatiecentrum 't Roessingh voor Maarten ter Hofte (11). Hét gezicht van het doel van de Elastiekenkoers van dit jaar […]
  • Gedachten naar Isra bij Wiener school25 mei 2011 Gedachten naar Isra bij Wiener school De Goorse Isra Aksema die zeven jaar geleden door haar vader werd ontvoerd naar Libië staat vandaag centraal in 'De internationale dag van de vermiste kinderen'. Op de openbare school in […]