Wereldkampioene veldrijden in Ronde van Goor

Het duurt nog even voor de wedstrijd is, maar de organisatie achter de Ronde van Goor kan zich nu al verheugen op de komst van een bijzondere deelneemster. Een wereldkampioene zelfs. Annemarie Worst uit Nunspeet heeft zich namelijk ingeschreven voor vrouwenwedstrijd op zaterdag 2 september. Zij wist afgelopen winter in Luxemburg wereldkampioen te worden bij de vrouwen onder de 23 jaar.

“Ik rijd deze wedstrijden als voorbereiding op de cross”, laat Worst weten, die in ieder geval ook de wielerrondes van Markelo en Borne zal rijden. “Via deze wedstrijden kan ik weer wat snelheid opdoen en ook weer wat wedstrijdhardheid krijgen.”

De Ronde van Goor maakt deel uit van de VIRO Criterium Cup Twente. Die wedstrijdreeks over vier criteriums gaat komende vrijdag 18 augustus van start met de Ronde van Markelo. Daarna volgen de Ronde van Borne (donderdag 24 augustus) en Ronde van Oldenzaal (zondag 27 augustus), waarna de finale in Goor wordt verreden. In alle vier de wielerrondes is er zowel een wedstrijd voor de elite vrouwen als de elite mannen.