Wereldkampioene veldrijden in Ronde van Goor

Het duurt nog even voor de wedstrijd is, maar de organisatie achter de Ronde van Goor kan zich nu al verheugen op de komst van een bijzondere deelneemster. Een wereldkampioene zelfs. Annemarie Worst uit Nunspeet heeft zich namelijk ingeschreven voor vrouwenwedstrijd op zaterdag 2 september. Zij wist afgelopen winter in Luxemburg wereldkampioen te worden bij de vrouwen onder de 23 jaar.

“Ik rijd deze wedstrijden als voorbereiding op de cross”, laat Worst weten, die in ieder geval ook de wielerrondes van Markelo en Borne zal rijden. “Via deze wedstrijden kan ik weer wat snelheid opdoen en ook weer wat wedstrijdhardheid krijgen.”

De Ronde van Goor maakt deel uit van de VIRO Criterium Cup Twente. Die wedstrijdreeks over vier criteriums gaat komende vrijdag 18 augustus van start met de Ronde van Markelo. Daarna volgen de Ronde van Borne (donderdag 24 augustus) en Ronde van Oldenzaal (zondag 27 augustus), waarna de finale in Goor wordt verreden. In alle vier de wielerrondes is er zowel een wedstrijd voor de elite vrouwen als de elite mannen.

Gerelateerde berichten

  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]
  • Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal28 augustus 2017 Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, […]
  • En de miss is: Romy Vossebeld15 augustus 2016 En de miss is: Romy Vossebeld De wielrenners die komende zaterdag het ereschavot betreden tijdens de Ronde van Goor ontvangen de zoenen en de bloemen van Romy Vossebeld. Dit jaar is de 21-jarige Goorse de rondemiss […]
  • Hardloopwedstrijd in centrum Goor op 1 september3 juli 2018 Hardloopwedstrijd in centrum Goor op 1 september Er komt een hardloopwedstrijd in het centrum voor Goor, aansluitend op de Goorse wielerronde van zaterdag 1 september. De AV Goor Cityrun by Night zal die dag om 21.15 uur worden […]
  • Cityrun kroont hardloopkampioenen Hof van Twente13 augustus 2018 Cityrun kroont hardloopkampioenen Hof van Twente Goorse hardlopers die op zaterdag 1 september deelnemen aan de AV Goor Cityrun by Night maken kans op een extra prijs. De organisatie van de hardloopwedstrijd door het Goorse stadshart […]