Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo

Marit Cent is vrijdagavond als veertiende geëindigd in de Ronde van Markelo. Daarmee zette de 18-jarige wielrenster uit Goor een uitstekende prestatie neer. Cent is zelf namelijk nog junior vrouw, de categorie voor rensters van 17 en 18 jaar, en koerste in Markelo tegen met name rensters uit het elite peloton. Op het bochtige parcours probeerde Cent zelfs nog te demarreren, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een massasprint. Die werd gewonnen door Leonie Lubbinge uit Drachten.

In Markelo stond een vol wielerprogramma gepland, waarbij de wielrensters het geluk hadden dat het tijdens hun koers droog bleef. Dat gold niet voor de elite mannen later op de avond, waar oud-Gorenaar Mathijs Boerrigter een ongelukkige start had. Direct na het startschot sloeg zijn ketting vast. Even later kon hij toch aansluiten, waarna hij nog op een 23e plaats eindigde in de uitslag.

Tussen de wedstrijden van de elite vrouwen en elite mannen door werd er nog een koers verreden. Recreanten konden deelnemen aan het Hof van Twente kampioenschap. Daarin wisten twee Goorse deelnemers zelfs een top tien klassering in de wacht te slepen. Gerben Heimerink finishte als negende, Remco Geerdink (op de foto links in het groen met wit) werd tiende.

Gerelateerde berichten

  • Marit Cent tweede in Ronde van Markelo18 juni 2022 Marit Cent tweede in Ronde van Markelo Marit Cent is gisteravond als tweede gefinished tijdens de Ronde van Markelo. Der Goorse wielrenster zat in een kopgroep van vijf koplopers die samen naar de meet reden. In de eindsprint […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]
  • Cent attent in klassieker Jeugdtour Assen2 augustus 2017 Cent attent in klassieker Jeugdtour Assen Wielrenster Marit Cent heeft woensdagochtend goede zaken gedaan in de Jeugdtour Assen. De 18-jarige Goorse was in de derde etappe, een klassieker over 62,3 kilometer, attent toen een […]
  • Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent20 maart 2017 Televisieminuten en rol voorin Italiaanse koers voor Cent Wielrenster Marit Cent is zondag als 34e geëindigd in de Trofeo da Moreno – Piccolo Trofeo Alfredo Binda. Die Italiaanse topkoers voor junior vrouwen ging vooraf aan de Trofeo Alfredo […]
  • Vijfde plaats Marit Cent op eerste dag NK16 december 2016 Vijfde plaats Marit Cent op eerste dag NK Marit Cent is de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen begonnen met een vijfde plaats op het onderdeel keirin. De sprintafstand, waarop de Eerbeekse Elis Ligtlee eerder dit jaar […]