Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo

Marit Cent is vrijdagavond als veertiende geƫindigd in de Ronde van Markelo. Daarmee zette de 18-jarige wielrenster uit Goor een uitstekende prestatie neer. Cent is zelf namelijk nog junior vrouw, de categorie voor rensters van 17 en 18 jaar, en koerste in Markelo tegen met name rensters uit het elite peloton. Op het bochtige parcours probeerde Cent zelfs nog te demarreren, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een massasprint. Die werd gewonnen door Leonie Lubbinge uit Drachten.

In Markelo stond een vol wielerprogramma gepland, waarbij de wielrensters het geluk hadden dat het tijdens hun koers droog bleef. Dat gold niet voor de elite mannen later op de avond, waar oud-Gorenaar Mathijs Boerrigter een ongelukkige start had. Direct na het startschot sloeg zijn ketting vast. Even later kon hij toch aansluiten, waarna hij nog op een 23e plaats eindigde in de uitslag.

Tussen de wedstrijden van de elite vrouwen en elite mannen door werd er nog een koers verreden. Recreanten konden deelnemen aan het Hof van Twente kampioenschap. Daarin wisten twee Goorse deelnemers zelfs een top tien klassering in de wacht te slepen. Gerben Heimerink finishte als negende, Remco Geerdink (op de foto links in het groen met wit) werd tiende.