Oald Goor: Toen de vrouwen nog gilde(n)

Op deze dag van het warme weer is de hang naar vrouwen bij dienstdoende redacteur groot en dat deed hem ook doen afdalen naar de zoekterm vrouwen in onze rijke fotoarchief. In de rubriek Oald Goor stellen we vandaag het Katholieke Vrouwen Gilde centraal. Deze vierde op onderstaande prent haar veertig jarig bestaan in 1994. Inmiddels koeren de dames niet meer zo hard en is het keurkorps nagenoeg ter ziele. Maar bij het achtste lustrum werd het jubileum nog groots gevierd door de dames Huuskes, Ten Buuren, Vaarhorst, Schroer, Exterkate, Leferink en Stevens.

Gerelateerde berichten

  • Dames in de rij voor melkventer Johan Reilink8 november 2016 Dames in de rij voor melkventer Johan Reilink De redactie van Oald Goor wordt op gezette tijden ook gevoed door de bevolking met prachtige prenten uit het rijke verleden. Deze foto van┬ámelkboer Johan Reilink verdient vandaag een […]
  • De witte panden zijn verdwenen…11 januari 2018 De witte panden zijn verdwenen… Na vandaag is er dan echt niets meer over van de witte panden in de Hengevelderstraat tegenover de Petrus en Pauluskerk. De slopershamer heeft zijn werk gedaan en daarmee is weer een […]
  • Huisvrouwenorkest De Klinkende Pannen7 april 2016 Huisvrouwenorkest De Klinkende Pannen Het is zo'n prent die blijft beklijven als je door het archief wandelt. De foto van het huisvrouwenorkest De Klinkende Pannen (foto). Het is een treffende plaat, waar de dames nou niet […]
  • Schaapskooi stond aan de Rijssenseweg3 februari 2015 Schaapskooi stond aan de Rijssenseweg Op de vraag van Jos Duurland waar in of om Goor ooit een Schaapskooi stond kwam bij de redactie al vlot een antwoord. Zowel Gerrit van de Haar als Edwin Slaghekke kwamen snel met een […]
  • Ansichtkaart: Groeten uit Goor…..14 november 2017 Ansichtkaart: Groeten uit Goor….. Dat Goor niet uitblinkt in natuurlijk schoon of prachtige esthetische architectuur was bij veel inwoners wel bekend. De pracht van 't Twentse Haagje zit 'm niet in uiterlijk vertoon. En […]