Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal

Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, liet ze dat zondagmiddag zien. Daar wist Cent namelijk als vijfde te finishen. Een uitzonderlijke prestatie, want de 18 jaar jonge renster is nog altijd juniore, waar ze in de regionale koersen van de VIRO Criterium Cup Twente moet opboksen tegen de oudere elite vrouwen.

De overwinning ging in de Ronde van Oldenzaal naar Leonie Lubbinge, die ook als leidster in de VIRO Criterium Cup Twente naar Goor komt. In het klassement daarvan deed Cent ook al goede zaken. Ze staat nu op de achtste plaats. Winnen is niet meer mogelijk, maar een mooie premie meepakken wel. Bij de mannen reed Stan Wijkel naar de winst in Oldenzaal. Hij won in 2014 als eerstejaars belofte renner verrassend de Ronde van Goor, nadat hij een jaar eerder nog bij de junioren zegevierde. Peter Schulting uit Lemele komt bij de mannen als leider naar Goor.

Gerelateerde berichten

  • Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente10 maart 2020 Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorie├źn binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de […]
  • Goorse Marit Cent wint Ronde van Goor5 september 2020 Goorse Marit Cent wint Ronde van Goor Hoewel de wedstrijd dit jaar in verband met de corona maatregelen niet in het centrum werd georganiseerd, is zaterdag de Ronde van Goor verreden. Daarbij kreeg de koers voor het eerst […]
  • Ronde van Goor gaat door21 augustus 2020 Ronde van Goor gaat door Er wordt dit jaar toch een Goorse wielerronde verreden, op zaterdag 5 september, de datum die oorspronkelijk ook voor de koers voorzien was. Niet zoals traditioneel in het Goorse centrum, […]
  • Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht6 september 2019 Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht Wie zaterdag gaat kijken bij de Ronde van Goor kan spannende wedstrijden verwachten. Voor zowel de elite/beloften vrouwen als de elite/beloften mannen is de wielerronde namelijk het […]
  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]