Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal

Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, liet ze dat zondagmiddag zien. Daar wist Cent namelijk als vijfde te finishen. Een uitzonderlijke prestatie, want de 18 jaar jonge renster is nog altijd juniore, waar ze in de regionale koersen van de VIRO Criterium Cup Twente moet opboksen tegen de oudere elite vrouwen.

De overwinning ging in de Ronde van Oldenzaal naar Leonie Lubbinge, die ook als leidster in de VIRO Criterium Cup Twente naar Goor komt. In het klassement daarvan deed Cent ook al goede zaken. Ze staat nu op de achtste plaats. Winnen is niet meer mogelijk, maar een mooie premie meepakken wel. Bij de mannen reed Stan Wijkel naar de winst in Oldenzaal. Hij won in 2014 als eerstejaars belofte renner verrassend de Ronde van Goor, nadat hij een jaar eerder nog bij de junioren zegevierde. Peter Schulting uit Lemele komt bij de mannen als leider naar Goor.

Gerelateerde berichten

  • Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente10 maart 2020 Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorie├źn binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de […]
  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]
  • Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht6 september 2019 Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht Wie zaterdag gaat kijken bij de Ronde van Goor kan spannende wedstrijden verwachten. Voor zowel de elite/beloften vrouwen als de elite/beloften mannen is de wielerronde namelijk het […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]
  • Regionale toprenners in Ronde van Goor29 augustus 2018 Regionale toprenners in Ronde van Goor Aan de Ronde van Goor doen komende zaterdag opnieuw de beste wielrenners uit de regio mee, die niet rijden voor een professional team. Daarmee heeft de wielerkoers door het Goorse […]