Ruut te Velthuis vertrekt bij De Reggehof

Ruut te Velthuis vertrekt per 1 oktober 2017 bij De Reggehof en de muziekschool Hof van Twente. De 52-jarige Gorenaar gaat in Utrecht de functie van hoofd muziek bekleden bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Te Velthuis heeft vanmiddag het personeel ingelicht. De Raad van Toezicht betreurt het besluit van Te Velthuis, die voorlopig wordt waargenomen door André Bouma. Ruut te Velthuis begon bijna twintig jaar geleden als dirigent van Enchanté en groeide door naar de functie van directeur bij de muziekschool Hof van Twente. Vanaf 2013 gaf hij, na het vertrek van Yolanda Mergler, leiding aan zowel De Reggehof als de muziekschool. Hij was in de laatste jaren vooral druk met ingrijpende reorganisaties als gevolg van de bezuinigingen in de culturele sector.

Ruut te Velthuis: “Ondanks de pittige jaren die achter ons liggen, ben ik trots op het resultaat dat we met elkaar hebben bereikt: een levendige Reggehof als huis voor diverse culturele activiteiten, met een mooi theaterprogramma, en een florerende muziekschool met veel talent. Ik vond het een eer om het gezicht van beide organisaties te mogen zijn en wil bij deze iedereen alvast hartelijk danken voor alle support en steun. Mijn nieuwe functie in Utrecht komt voor velen wellicht wat onverwacht, omdat er nog voldoende klussen gedaan moeten worden. De voorkeur om wat meer terug te gaan naar de muziek gaf de doorslag om voor deze nieuwe uitdaging te gaan. Ik heb mijn werk altijd met ontzettend veel plezier gedaan, maar ontdekte dat het moment was gekomen om wat anders te gaan doen. Ik ga de mensen en het pand, waar ik 17 jaar bijna dagelijks was, best missen, dat weet ik nu al.” aldus ter Velthuis in een perscommunique.

 

Gerelateerde berichten

  • Clement Postmus nieuwe directeur Reggehof en Muziekschool14 maart 2018 Clement Postmus nieuwe directeur Reggehof en Muziekschool Clement Postmus begint op 1 mei aanstaande als nieuwe directeur van De Reggehof en de Muziekschool Hof van Twente. De 55-jarige Gorenaar is een ervaren manager die als leidinggevende […]
  • Ruut vertrokken voor warme marathon22 augustus 2015 Ruut vertrokken voor warme marathon Als een winnaar kwam hij, begeleid door Apollo, in een open auto vanuit zijn huis op de Whee, het Schoolfesstplein opgereden. Toch moest toen de zege nog behaald worden. Ruut te Velthuis […]
  • Ruut heeft het geflikt…22 augustus 2015 Ruut heeft het geflikt… Het is hem gelukt. Rond kwart over vijf vanmiddag finishte Ruut te Velthuis na vier uur en zes minuten in het Goorse centrum na zijn marathon. De wens om voor zijn vijftigste de klassieke […]
  • Slotconcert muziekschool3 juli 2019 Slotconcert muziekschool De samenspel-weken van de Muziekschool Hof van Twente worden komende vrijdag afgesloten met een slotconcert. Dat begint dan om 19.00 uur in De Reggehof en is voor iedereen gratis […]
  • Drukke Open Dag muziekschool, nieuwe lokalen geopend28 mei 2016 Drukke Open Dag muziekschool, nieuwe lokalen geopend De Open Dag van de Muziekschool is vandaag goed bezocht.  Tientallen aspirant-muzikantjes liepen van lokaal naar lokaal om  instrumenten uit te proberen. Voorafgaand aan de Open Dag werden […]