Brievenbussen verdwijnen deels uit Goors straatbeeld

We kennen ze allemaal, de oranje brievenbussen. Er staan er ook in Goor heel wat. Maar dat gaan er minder worden. PostNL laat in een brief, die inwoners van de gemeentes Hengelo en Hof van Twente ontvangen hebben, weten dat ze het aantal nog deze maand naar beneden brengen. “Reden voor deze verandering is dat we in Nederland steeds minder brieven versturen”, klinkt het in de brief. Er kan in Goor straks nog op acht locaties een brief op de bus gedaan worden.

De locaties voor de blijvende en nieuwe locaties van brievenbussen zijn vastgesteld op basis van de afstandseis voor brievenbussen, voorgeschreven door de Postweg. “Brievenbussen die nauwelijks worden gebruikt, verwijderen we of verplaatsen we naar druk bezochte en goed bereikbare locaties, zoals supermarkten, trein- of busstations of locaties aan het begin van een woonwijk.”

In Goor zijn de brievenbussen voortaan op de volgende plekken te vinden; Irisstraat 2, Grotestraat 135, Middenstraat 1, Patrijzenstraat 1, Wielewaalstraat 1, Rubensstraat 23, Lindelaan 62 en Enterseweg 10.