Goorse musicalster kraakt Almelo

Wie denkt enkel te gaan kijken naar een toneelstuk komt bedrogen uit. “Het verzet kraakt” is een avondvullende beleving in Almelo. De bezoekers worden vanaf hun eerste stap op het evenemententerrein ondergedompeld in het verzetsverleden van de Almelose knokploeg onder leiding van Derk Smoes en zijn vrouw Christine Smoes. Christine wordt gespeeld door de Goorse actrice Ellen Kremers. Kremers speelde eerder al in bekroonde musicals als Evita, Ciske de Rat, Zorro en Sister Act.

Bij binnenkomst wacht een waar oorlogsmenu. Et’n wat de pot schaft! Al tafelend, in de oude textielloodsen van Ten Cate, adem je de sfeer van de dramatische gebeurtenissen in 1944. Het waargebeurde en aangrijpende verhaal, over de grootse bankroof aller tijden in Nederland, wordt in de openlucht en op een immens toneel gepresenteerd. Onder leiding van een live orkest speelt de cast, van vele tientallen toneelspelers, het verhaal wat uiteindelijk desastreuze gevolgen zou hebben voor de verzetshelden van Almelo.”Het verzet kraakt”. Een verhaal wat verteld moet worden met een glansrol voor ‘onze’ Ellen.