Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde

Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de Enschedese Loes Adegeest in een sprint met twee te verslaan. Te Stroet (Keijenborg) reed in de slotfase weg uit een kopgroep van acht renners en won solo. Marit Cent was de enige Goorse deelnemers. Zij toonde zich aanvallend in de vrouwenkoers, waarin ze één van de jongste deelneemsters was, en finishte uiteindelijk als twintigste.

De Ronde van Goor was de finalewedstrijd om de VIRO Criterium Cup Twente. Daarin grepen Leonie Lubbinge (Drachten) en Peter Schulting (Lemele) de eindzege. Bij met name de dikke banden race, waaraan zo’n tachtig Goorse kinderen deelnamen, en de vrouwenwedstrijd was de opkomst groot. Net als de publieke belangstelling, die vrij goed te noemen was. Het aantal deelnemers in de mannenkoers viel tegen. Opvallend was daarin de vrijwel complete afwezigheid van de enige Twentse clubploeg, Volker-Wessels.

Na afloop van de wielerronde ging het feest in het stadshart verder met de Goorse Avond.

Gerelateerde berichten

  • Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente10 maart 2020 Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorieën binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de […]
  • Regionale toprenners in Ronde van Goor29 augustus 2018 Regionale toprenners in Ronde van Goor Aan de Ronde van Goor doen komende zaterdag opnieuw de beste wielrenners uit de regio mee, die niet rijden voor een professional team. Daarmee heeft de wielerkoers door het Goorse […]
  • Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal28 augustus 2017 Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, […]
  • Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg10 januari 2020 Marit Cent naar opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg De Goorse wielrenster Marit Cent komt het komende wielerseizoen uit voor de beloftenploeg van WV Schijndel. Dat team voor wielrensters onder de 23 jaar is een satelliet formatie voor Team […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]