AV Goor biedt gratis trainingsmaand aan en hoopt op aanwas

Met Michel van der Heide en Nico van Putten als nieuwe trainers, waait er bij AV Goor ’75 sinds eind 2016 een frisse wind. Het duo verzorgt beurtelings de woensdagavond looptraining bij de atletiekclub en is daarnaast ook actief betrokken bij de training op maandagavond en de duurlopen in het weekend. Nu de trainingen weer opgepakt zijn na de zomerstop, hopen Van der Heide en Van Putten op nieuwe aanwas. Instromen kan uitstekend in de maand september, want daarin is meetrainen gratis.

Wie fit wil worden en lekker wil hardlopen, op zijn of haar eigen niveau, is bij AV Goor ’75 aan het juiste adres, zo stellen de trainers. In september kan ieder die dat wil een maand lang gratis meetrainen. “Deze trainingen zijn zonder kosten en verplichtingen, maar we hopen natuurlijk dat mensen die mee komen trainen er iets aan hebben en uiteindelijk besluiten om lid te worden”, vertelt Van Putten. “Dan kunnen zij gebruik maken van alle mogelijkheden qua trainingen. Aanmelden hoeft niet. Kom op een woensdagavond en vraag naar één van de trainers.”

In zestien weken naar 5 of 10 kilometer
Afgelopen maandag is ook een nieuwe ‘Start to Run’ clinic gestart bij AV Goor ’75. Die is specifiek gericht op beginnende lopers en wie nog mee wil doen kan gewoon instromen. “De trainingen zijn afgestemd op je eigen niveau en je leert hoe je verantwoord én lekker kunt hardlopen.” Zo wordt in zestien weken tijd toegewerkt naar het lopen van een vijf of een tien kilometer ‘wedstrijd’. Van Putten: “Wedstrijden klinkt zwaar, maar voor de ene is het een echte wedstrijd om hoog in een klassement te eindigen, voor de ander is een wedstrijd een afstand om te volbrengen op zijn of haar eigen tempo. Dat is waar we voor gaan.”

Aan deelname aan de Start to Run clinic zijn wel kosten verbonden. Daarin wordt toegewerkt naar deelname aan de Winter Step One Loop in Borne, op 17 december. Iedere maandag wordt daarvoor in groepsverband getraind, waarbij er ook nog op woensdagavond gelopen kan worden. Dan zelfs op twee verschillende locaties. Op de website van AV Goor ’75 is meer informatie te vinden over de Start to Run clinic

‘Voor jeugd ook technische onderdelen’
Overigens is hardlopen niet het enige dat gedaan wordt bij AV Goor ’75, dat niet voor niets een atletiekvereniging is. “Bij de jeugd worden atletiektraining gegeven met daarin speer- en discuswerpen, hoogspringen, verspringen en het aanleren van een goede techniek voor het hardlopen. Een echte aanrader voor de jeugd, omdat het goed is voor de motoriek, diversiteit van de te trainen spiergroepen en conditie opbouw.” Bij de senioren is de belangstelling voor technische onderdelen in Goor minimaal, zo laat de vereniging weten. Men hoopt daar in de toekomst verandering in te brengen, maar ziet de komst van een echte atletiekbaan met bijpassende accommodatie daarin wel als essentieel.

Foto: Trainers Nico van Putten (links) en Michel van der Heide voor het clubgebouw van AV Goor ’75 aan de Lintelerweg.