De daag’n kwiet….

Koninginnedag. Meivakantie. Hemelvaart. Pinksteren. Het bioritme wordt aardig door elkaar gehusseld deze dagen. Komt ook nog eens omdat de verjaardagen zich in hoog tempo aaneenrijgen in de mei- en junimaand. Op de agenda van de kinderen, normaal gesproken de kurk waarop de dagelijkse indeling drijft, is helemaal geen peil meer te trekken.

Keurig afspraak gemaakt met de tandarts. Ik lig al jarenlang in de stoel  bij een tandarts die zich Van Noort noemt. Maar elke keer is het weer een verrassing wie de boor ter hand neemt. (Verder geen klachten hoor, ik moet er nog weer naartoe.)
“Kunt U donderdagochtend?”. Snel nakijken in de agenda. Kan, want de kinderen hebben meivakantie. Fout. De meivakantie op de Heeckerenschool houdt er na woensdag ineens mee op. Met een boel sorry’s de kinderen maar even uit de klas gehaald.
Dan telefoon. De kinderopvang. Of de kinderen maandagochtend komen? “Ze zitten toch gewoon op school?”, antwoord ik naar eer en geweten. Weer fout. De oudste kinderen van Heeckeren gaan op kamp. Dat betekent maandag, dinsdag en woensdag geen school voor de andere klassen. Donderdag is Hemelvaart. Vrijdag vrij. Natuurlijk is alles netjes gecommuniceerd. Of beter gezegd: het schijnt ergens op een briefje te staan. Op woensdag viert de oudste ook nog eens zijn verjaardag. Ook een dag die niet onopgemerkt voorbijgaat, zo leert de ervaring. 
Deze week is er ‘gewoon’ school. Althans, dat denk ik. En dat Pinksteren eraan komt, dat weet ik vrij zeker. Net als mijn verjaardag. En dan gaat maandag de Schoolfeestvlag uit. Word ik elke dag herinnerd aan de volgende storing in het bioritme.

 Bert Schabbink