Gemeente roept op tot deelname fietsonderzoek

Komende maandag (18 september) gaat de Nationale Fiets Telweek van start en wethouder Harry Scholten van de gemeente Hof van Twente (foto) hoopt dat ook de inwoners van Goor en de overige kernen in de Hof van Twente massaal mee gaan doen. Het onderzoek moet inzicht geven in het fietsgedrag én de fietsbeleving. Een week lang wordt middels een app gemeten hoe iedereen zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar biedt de app ook de mogelijkheid om de fietsbeleving te registreren. De gemeente Hof van Twente om op deze manier meer inzicht te krijgen in het fietsgedrag in deze regio en de resultaten te gebruiken voor verbeteringen. De landelijke organisatie stelt ook prijzen beschikbaar voor deelnemers. Meer informatie én een link naar de app via deze WEBSITE.

Gerelateerde berichten

  • Fiets um d’r in…19 september 2017 Fiets um d’r in… Tegenwoordig staat elke week in het teken van een bepaald thema. De gekkigheid staat zelfs voorgedrukt in sommige agenda’s. Zo hebben we “De week van met de blote snikkel in huis lopen”, […]
  • Snapt ze ut noe neet of…8 maart 2016 Snapt ze ut noe neet of… Ik ben niet echt een twitteraar, maar zo af en toe koekeloer- en surf ik eens langs verschillende mensen die hun “tweetjes” de wijde wereld in sturen. En dan kom ik soms dingen tegen […]
  • Eénrichtingsverkeer Molenstraat blijft, Stadsraad nu naar gemeenteraad2 november 2016 Eénrichtingsverkeer Molenstraat blijft, Stadsraad nu naar gemeenteraad De éénrichtingssituatie in de Molenstraat zal niet worden opgeheven, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Er is volgens de beleidsbepalers geen reden om terug te […]
  • Intrekken verbod asbestdaken tegenvaller voor gemeente Hof van Twente7 juni 2019 Intrekken verbod asbestdaken tegenvaller voor gemeente Hof van Twente Het verbod op asbestdaken is van tafel. Dit besluit van de eerste kamer is een grote teleurstelling voor wethouder Harry Scholten van de gemeente Hof van Twente. “Eerst besluit het Rijk […]
  • Gemeente wil verlichting op fietspad tussen Goor en Markelo12 januari 2016 Gemeente wil verlichting op fietspad tussen Goor en Markelo De gemeente Hof van Twente wil nog een keer Provincie Overijssel om tafel om verlichting te kunnen realiseren langs het fietspad naast de N753. Het pad over de Herikerberg tussen Goor en […]