Winst in Oosterhout voor Marit Cent

Marit Cent heeft zondag de Ronde van Oosterhout gewonnen. De 18-jarige Goorse wielrensters was in de wedstrijd voor junior vrouwen in de sprint de snelste van een kopgroep van vijf rensters. Cent verwees Eva Jonkers uit Staphorst naar de tweede plaats. Dat was al een sterke prestatie op zich. Jonkers is namelijk geselecteerd voor de wereldkampioenschappen wielrennen. Komende vrijdag rijdt zij in het Noorse Bergen de wegwedstrijd voor junior vrouwen.

Het was voor Cent haar eerste overwinning van het seizoen. Eerder liet ze zich al uitstekend zien in onder meer de Jeugdtour Assen en de regionale wedstrijden van de VIRO Criterium Cup Twente, waartoe ook de Ronde van Goor behoort. In Goor werd Cent na een actieve wedstrijd twintigste, nadat ze een week eerder in de Ronde van Markelo al verraste met een vijfde plaats. De wedstrijden om de VIRO Criterium Cup Twente worden met name georganiseerd voor de elite vrouwen, rensters van 19 jaar en ouder. Cent behoort pas volgend seizoen tot die categorie.

Gerelateerde berichten

  • Autosleutel gevonden Kloosterlaan24 juni 2015 Autosleutel gevonden Kloosterlaan In de Kloosterlaan, ter hoogte van de praktijk van Tandheelkundig Team Koop, is een autosleutel gevonden. De sleutel is afgegeven bij de receptie aldaar. De eigenaar kan contact opnemen […]
  • winkeldiefstallen en poging tot inbraak15 maart 2018 winkeldiefstallen en poging tot inbraak Er zijn in afgelopen week weer dieven en inbrekers op pad geweest in het Goorse. De politie maakte bekend dat er aangifte is gedaan van een poging tot inbraak in een woning aan de […]
  • Goors team vierde bij Hofdictee28 november 2013 Goors team vierde bij Hofdictee Het Goorse team is er woensdagavond niet in geslaagd een podiumplaats te behalen bij het Hofdictee. In het cultureel centrum Het Beaufort in Markelo eindigde het team onder aanvoering van […]
  • lantaarnpaal21 juli 2012 Lantaarnpaal uit de grond gereden Afgelopen nacht is er een lantaarnpaal uit de grond gereden in Goor. Dat gebeurde op de hoek van de Scherpenzeelseweg met de Coornhertstraat. De politie is op zoek naar getuigen. Via […]
  • Extra raadsvergadering over bomenkap12 januari 2018 Extra raadsvergadering over bomenkap De discussie rondom het voornemen om 94 monumentale eiken te kappen aan de rand van Goor zal op korte termijn ook in raadsbreed gevoerd gaan worden. PvdA-fractievoorzitter Rijkens heeft […]