Informatieavond over gevaarlijke stoffen over het spoor

Het is al jaren een heikel punt, zeker voor omwonenden van het spoor van en naar Goor waar naast personenvervoer ook gevaarlijke stoffen worden vervoerd. De angst dat er, hoe klein de kans ook, iets kan gebeuren met brandbare, giftige stoffen en explosieve stoffen, leeft en daarom is er een campagne gestart onder de titel ‘Hoe spoort het’. Een van de onderdelen van deze campagne is de ‘serious game’ www.hoespoorthet.nl waarbij je een gevaarlijke situatie bij het spoor kunt herkennen en leert wat te doen. Het spel is binnenkort ook te spelen in de Goorse bibliotheek en te downloaden op iPad, tablet of mobiele telefoon. De gemeente Hof van Twente organiseert samen met de Veiligheidsregio Twente op woensdag 11 oktober vanaf 19.30 uur een informatieavond in het Goorse gemeentehuis, waarbij wordt ingegaan op de risico’s, de werkwijze van de hulpdiensten en hoe je het beste kunt handelen bij een incident met gevaarlijke stoffen op het spoor.

Gerelateerde berichten

  • Serene rust bij het station…30 april 2018 Serene rust bij het station… Normaliter is het, zeker in de ochtend- en avondspits, een drukte  van belang maar dat is vandaag en morgen heel anders bij het trein- en busstation in Goor. Twee treinen staan stil en […]
  • Geen treinen door aanrijding (UPDATE)4 september 2017 Geen treinen door aanrijding (UPDATE) Het treinverkeer van en naar Goor ligt voor onbepaalde tijd stil. Bij Ambt Delden heeft een aanrijding met een persoon plaats gevonden. Daardoor rijden er geen treinen op het traject […]
  • Trein rijdt tegen omgevallen boom17 augustus 2015 Trein rijdt tegen omgevallen boom Een trein is vanavond tussen Goor en Lochem tegen een omgevallen boom gereden en daardoor flink beschadigd. Daardoor was er geen treinverkeer mogelijk tot een uur of tien. Er zaten mensen […]
  • SP en D66 hekelen versobering openbaar vervoer13 september 2021 SP en D66 hekelen versobering openbaar vervoer De fracties van SP en D66 vinden het onbestaanbaar dat er wordt gesneden in het aantal bus- en treindiensten in de regio. Door de coronapandemie wordt er minder gebruik gemaakt van een […]
  • Brandweer rukt uit naar Plukon19 juli 2021 Brandweer rukt uit naar Plukon Een melding van eventueel vrijgekomen gevaarlijke stoffen gisteravond bij pluimvee-verwerker Plukon aan de Goorse Breukersweg gisteravond. De brandweer rukte uit en de medewerkers werden […]