Nieuwe lokale coöperatie voor zonne-energie

Er is een nieuwe coöperatie opgericht in de Hof van Twente die het mogelijk wil maken om zonne-energie die in de eigen gemeente wordt opgewekt, af te nemen. Volgens het nieuwe ‘Hof van Twente op Rozen’ kan iedereen van de zon profiteren, ook als je zelf geen zonnepanelen hebt. Bijvoorbeeld door mee te doen aan het zogenoemde Postcoderoos-project. Er is een nieuwe WEBSITE in de lucht en er zijn informatie-avonden georganiseerd. Gorenaren kunnen daarvoor vanavond (20.00 uur) naar ’t Kempke, het schooltje net voor de brug bij de Markenrichter, in Wiene Zeldam. Wie ook een avond wil organiseren kan contact opnemen met info@nullhofvantwenteoprozen.nl. Gorenaar Charles Nijssen is secretaris/penningmeester van de coöperatie.

 

Gerelateerde berichten

  • Hof van Twente op Rozen verwelkomt 300e lid7 april 2021 Hof van Twente op Rozen verwelkomt 300e lid De coöperatie Hof van Twente op Rozen hebben het 300ste lid verwelkomd. Het echtpaar van der Maar uit Ambt Delden (foto) viel die eer te beurt. Hof van Twente op Rozen is een […]
  • Geen zonnepanelen op huizen Tuindorp, wel zonne-energie15 oktober 2019 Geen zonnepanelen op huizen Tuindorp, wel zonne-energie Er komen geen zonnepanelen op de huizen in de Goorse volkswijk 't Tuindorp. Ondanks toezeggingen van Viverion drie jaar geleden is deze vorm van verduurzaming geschrapt 'om diverse […]
  • Inloopavond over groene goedkope energie31 oktober 2017 Inloopavond over groene goedkope energie De energiecoöperatie Hof van Twente op Rozen houdt op woensdagavond 22 november een inloopavond over energie die door de non profit-organisatie kan worden aangeboden. De coöperatie noemt […]
  • Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert13 oktober 2020 Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert Het nieuwe zonnepark Spechthorst/De Whee in Goor heeft de eerste stroom geleverd. Het 8,6 hectare grote park kan energie opwekken voor zo'n 2400 huishoudens en is medio september door […]
  • Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd5 december 2019 Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd De eerste zonnepanelen van het zonnepark aan de Entersestraat in Goor zijn gelegd (foto). Het zonnepark wat straks in totaal 6.342 zonnepanelen krijgt, is het eerste zonnepark in de […]