Hollandsche Eenheid…

Je zou er langzamerhand een knipmutse van op zetten, je naam veranderen in ‘Trui’ en er ‘blik’n tit’n’ van ontwikkelen. Gender neutraal… Wéér zo’n vreselijke discussie waarvan ik dan denk, waarom? De HEMA, alias de “Hollandsche Eenheidsprijzen MAatschappij”, doet haar naam eer aan om van heel Nederland één grote eenheids-(rook)worst te willen maken. Nadat HEMA compleet de weg was kwijt geraakt door onze nationale held, Zwarte Piet, in de ban te doen en na hun andere culturele dieptepunt met de paaseieren, presenteren ze dus nu een “gender neutrale” pröttelwinkel.


Binnenkort worden alle kledingstukken door elkaar gehangen en succes er mee. De potten en pannen komen niet meer naast de make-up te liggen maar naast de gereedschappen. De stofzuigers krijgen ook een andere plek en verhuizen naar het schap onder de hogedrukspuiten. Want, o wee o wee, je zou eens de indruk wekken dat een bepaald product bestemd is voor een bepaalde sekse. Wat een flauwekul! Er is gewoon een verschil tussen mannen en vrouwen, is dat zo raar om te benoemen?

En als je dan ergens aan begint, doe het dan ook goed HEMA. Go all the way! Ik vind het dus belachelijk dat er nog steeds verschillende kleuren T-shirts te koop zijn. Als ik een rek vol gele shirtjes zie hangen, geeft mij dat een naar gevoel. Ik ben helemaal geen “geel” mens. Ik ben meer van het zwart…en dat hangt er dan niet. Daar doen ze mij tekort mee. Ik voel me dan ernstig achtergesteld, als “zwarte-kleding- liefhebber”. Alles moet gewoon in dezelfde kleur verkocht worden. Mensen mogen niet de indruk hebben dat ze kunnen kiezen. Ga eens op stage in Noord-Korea zou ik zeggen.

Hetzelfde geldt voor al die verschillende maten. Pure discriminatie! One size fits all. Wat kan mij het bommen dat Tante Sidonia in een XL shirt moet lopen en dat hetzelfde shirtje bij mij uitvalt als een naveltruitje. We zijn immers allemaal hetzelfde? Lekker gender neutraal toch? Ik wil op de lingerieafdeling mijn boxershorts tussen de damesstringetjes kunnen vinden. Het moet totaal niet gek zijn dat ik in de damespashokjes gewoon even lekker een BH’tje wil passen. Laat me!

Bij de kassa worden alle geboortekaartjes vervangen van “Hoera een dochter of zoon” naar “Hoera een kind”. Het is heel simpel. Niemand meer laten kiezen, dan kan er ook niemand zich meer benadeeld voelen. Ik loop in vervolg met het grootste gemak het damestoilet binnen om daar even lekker staand van me af te zeiken. Wie doet me wat? En na het zwemmen op zondagmiddag ga ik me omkleden bij de dames. Wattan? Problemen mee? Ik voel me soms gewoon vrouw. Wen d’r maar an. Gender neutraal rules!

Zo erger ik me ook aan reclame-uitingen speciaal voor een bepaalde sekse. Bijvoorbeeld voor die inwendige zeep als je schimmel op de mossel hebt. “Voor een lekker schoon en vrouwelijk gevoel” staat er dan op die pakjes. Waarom mogen alleen vrouwen dat gebruiken dan? RTL 7 spant de kroon met hun slogan “Meer voor mannen”. Belachelijk! Ik verplicht mijn vrouw mee te kijken naar darts en Holland Transportwereld. Tja, wil je gender neutraal zijn of niet?

HEMA: Hollandsche Eigenheimer MAatschappij…pfff

 

Namens Niels,

een fijne dag…