Oald Goor: Goorsche Radio Centrale

Het is het mooie bestaan van onze redactie-leden van Oald Goor. Eens in de zoveel tijd kunnen zij lekker wegduiken op de zolder met foto’s uit het rijke verleden van onze Reggestad. Vandaag doken zij op een prent uit het begin van de jaren ’30 toen de Goorsche Radio Centrale (GRC) het levenslicht zag. De firma Sanders was verantwoordelijk voor de geboorte toen deze letterlijk de draad oppakte in een pand aan de Kerkstraat. Een stek waar kleine Wim al snel achter de microfoon dook om zijn stem de ether in te slingeren en waar de PTT’ers altijd terecht konden voor een kop koffie. Lees hier een uitvoerige uiteenzetting over het bestaan van de Goorsche¬† Radio Centrale.

Gerelateerde berichten

  • Hotels in het stadshart van Goor…11 februari 2017 Hotels in het stadshart van Goor… Goor staat niet te boek als stad van toerisme. Weinig tot geen campings, vakantiehuizen of hotels. In het grijze verleden had Goor nog wel een hotel in het stadshart. Neem bijvoorbeeld […]
  • Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan…13 oktober 2016 Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan… In het komende jaar wil de stichting Stadsregge Goor flinke stappen maken om de Regge in Goor weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens te […]
  • Opening clubgebouw GMHC in 196116 februari 2017 Opening clubgebouw GMHC in 1961 Waar de hockey anno 2017 sinds enige tijd beschikt over twee velden en een hypermodern clubgebouw, was dit in de vorige eeuw een toefje anders. Toch waren de clubleden van GMHC in 1961 […]
  • De Grotestraat voor het bombardement…29 januari 2017 De Grotestraat voor het bombardement… De wand met grote prenten die het verleden van Goor laten zien in het Goorse centrum trok deze week al veel bekijks. Het leverde mooie gesprekken op en het wierp ook vragen op als 'Hoelang […]
  • 17e eeuwse provinciale landkaart in Goors museum3 maart 2016 17e eeuwse provinciale landkaart in Goors museum Het Goors Historisch Museum heeft een oude kaart van Overijssel van Joannes Janssonius in bruikleen gekregen. De kaart, ooit gekocht in Praag, komt uit een Duitse atlas uit 1629. De […]