Weerman inspireert met duurzaamheid in volle Hofkerk

De lezing van de bekende NOS-weerman Peter Kuipers Munneke trok veel bezoekers naar de Goorse Hofkerk gisteravond. Hij was uitgenodigd door de lokale energiecoöperatie ECHT om een lezing te houden over de nut maar vooral de noodzaak van duurzaamheid. In een gelikte- en inspirerende presentatie verhaalde Kuipers Munneke over zijn werk als Polair Metereoloog waarin hij onderzoek doet naar het smelten van ijskappen en de opwarming van de aarde die uiteindelijk verstrekkende gevolgen kan hebben. Daarmee toonde hij de noodzaak van duurzame energie aan en inspireerde hij veel aanwezigen die aan zijn lippen hingen en ook de nodige vragen stelden. Tijdens de duurzame avond in de Hofkerk kwam ook wethouder Wim Meulenkamp aan het woord en werden lokale duurzaamheids-initiatieven voor het voetlicht gebracht.