Veldritwedstrijd GOW Competitie in Goor

Goor vormt begin januari het decor van een heuse veldritwedstrijd. Op zaterdag 6 januari wordt rond sportpark ’t Doesgoor de twaalfde van veertien wedstrijden in de zogenaamde GOW competitie verreden. Dat is een competitie bestaande uit veldritten in Overijssel en Gelderland, met name gericht op wedstrijdwielrenners die de winter willen overbruggen. De populaire reeks met crossen kan gemiddeld rekenen op zo’n tweehonderd deelnemers, verdeelt over diverse categorieën.

De veldrit in Goor begint op 6 januari om 9.30 uur met een wedstrijd voor de jongste jeugd, waarna om 10.30 uur de masters (mannen 40+ en 50+) rijden. Om 11.35 uur starten de nieuwelingen en vrouwen, waarna om 12.30 uur de amateurs, elite, beloften en junioren allen tegelijk hun cross rijden. Rond 13.20 uur is de finish van die laatste wedstrijd. De Goorse renners Wiebren Wolthuis, Marit Cent en Mathijs Boerrigter behoorden in de afgelopen jaren vaak tot het deelnemersveld in de GOW wedstrijden.

Wie deel wil nemen aan de GOW veldritcompetitie heeft daarvoor een KNWU Basislicentie nodig. Meer informatie is te vinden via GOW.nu. Waarschijnlijk zal er in hetzelfde weekend nog meer sportiefs te doen zijn in Goor. VV Twenthe en GFC organiseren traditioneel op de eerste zondag van het jaar hun Oliebollencross en Jan Schutte Loop.