Veldritwedstrijd GOW Competitie in Goor

Goor vormt begin januari het decor van een heuse veldritwedstrijd. Op zaterdag 6 januari wordt rond sportpark ’t Doesgoor de twaalfde van veertien wedstrijden in de zogenaamde GOW competitie verreden. Dat is een competitie bestaande uit veldritten in Overijssel en Gelderland, met name gericht op wedstrijdwielrenners die de winter willen overbruggen. De populaire reeks met crossen kan gemiddeld rekenen op zo’n tweehonderd deelnemers, verdeelt over diverse categorie├źn.

De veldrit in Goor begint op 6 januari om 9.30 uur met een wedstrijd voor de jongste jeugd, waarna om 10.30 uur de masters (mannen 40+ en 50+) rijden. Om 11.35 uur starten de nieuwelingen en vrouwen, waarna om 12.30 uur de amateurs, elite, beloften en junioren allen tegelijk hun cross rijden. Rond 13.20 uur is de finish van die laatste wedstrijd. De Goorse renners Wiebren Wolthuis, Marit Cent en Mathijs Boerrigter behoorden in de afgelopen jaren vaak tot het deelnemersveld in de GOW wedstrijden.

Wie deel wil nemen aan de GOW veldritcompetitie heeft daarvoor een KNWU Basislicentie nodig. Meer informatie is te vinden via GOW.nu. Waarschijnlijk zal er in hetzelfde weekend nog meer sportiefs te doen zijn in Goor. VV Twenthe en GFC organiseren traditioneel op de eerste zondag van het jaar hun Oliebollencross en Jan Schutte Loop.

Gerelateerde berichten

  • Jonge mountainbikers mogen weer op de fiets6 mei 2020 Jonge mountainbikers mogen weer op de fiets Naast de sportende jeugd bij de voetbalverenigingen en de hockeyclub gaat ook de jeugd van de MTB groep van de Toerclub Goor weer van start met de activiteiten op te starten. Daarvoor […]
  • Eerste korfbalkampioen op ’t Doesgoor28 september 2014 Eerste korfbalkampioen op ’t Doesgoor De jonge korfballers van Phenix C1 schreven gisteren geschiedenis door het eerste korfbalteam te zijn dat kampioen is geworden op sportpark 't Doesgoor. Tegen Zwart Wit uit Delden werd na […]
  • Toerclub Goor de provincie door23 juni 2020 Toerclub Goor de provincie door De toerclub Goor is afgelopen weekeinde met een kleine groep fietsers de provincie rondgefietst. Bij deze 415 kilometer lange tocht is zo dicht mogelijk langs de provinciegrenzen gefietst […]
  • Serie sportinstuiven op ’t Doesgoor16 maart 2015 Serie sportinstuiven op ’t Doesgoor Vanaf komende woensdag gaat Wijkvoorziening 't Doesgoor in samenwerking met de buurtsportcoaches van Hofactief, sportinstuiven organiseren voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor komende […]
  • Sportevenementen Doesgoor12 oktober 2020 Sportevenementen Doesgoor Wijkvoorziening het Doesgoor organiseert ook dit jaar weer allerhande sportevenementen voor de jeugd. In de periode oktober 2020 tot en met juni 2021 organiseert het Sportteam van […]