Veldritwedstrijd GOW Competitie in Goor

Goor vormt begin januari het decor van een heuse veldritwedstrijd. Op zaterdag 6 januari wordt rond sportpark ’t Doesgoor de twaalfde van veertien wedstrijden in de zogenaamde GOW competitie verreden. Dat is een competitie bestaande uit veldritten in Overijssel en Gelderland, met name gericht op wedstrijdwielrenners die de winter willen overbruggen. De populaire reeks met crossen kan gemiddeld rekenen op zo’n tweehonderd deelnemers, verdeelt over diverse categorieën.

De veldrit in Goor begint op 6 januari om 9.30 uur met een wedstrijd voor de jongste jeugd, waarna om 10.30 uur de masters (mannen 40+ en 50+) rijden. Om 11.35 uur starten de nieuwelingen en vrouwen, waarna om 12.30 uur de amateurs, elite, beloften en junioren allen tegelijk hun cross rijden. Rond 13.20 uur is de finish van die laatste wedstrijd. De Goorse renners Wiebren Wolthuis, Marit Cent en Mathijs Boerrigter behoorden in de afgelopen jaren vaak tot het deelnemersveld in de GOW wedstrijden.

Wie deel wil nemen aan de GOW veldritcompetitie heeft daarvoor een KNWU Basislicentie nodig. Meer informatie is te vinden via GOW.nu. Waarschijnlijk zal er in hetzelfde weekend nog meer sportiefs te doen zijn in Goor. VV Twenthe en GFC organiseren traditioneel op de eerste zondag van het jaar hun Oliebollencross en Jan Schutte Loop.

Gerelateerde berichten

  • Jonge mountainbikers mogen weer op de fiets6 mei 2020 Jonge mountainbikers mogen weer op de fiets Naast de sportende jeugd bij de voetbalverenigingen en de hockeyclub gaat ook de jeugd van de MTB groep van de Toerclub Goor weer van start met de activiteiten op te starten. Daarvoor […]
  • Eerste korfbalkampioen op ’t Doesgoor28 september 2014 Eerste korfbalkampioen op ’t Doesgoor De jonge korfballers van Phenix C1 schreven gisteren geschiedenis door het eerste korfbalteam te zijn dat kampioen is geworden op sportpark 't Doesgoor. Tegen Zwart Wit uit Delden werd na […]
  • Serie sportinstuiven op ’t Doesgoor16 maart 2015 Serie sportinstuiven op ’t Doesgoor Vanaf komende woensdag gaat Wijkvoorziening 't Doesgoor in samenwerking met de buurtsportcoaches van Hofactief, sportinstuiven organiseren voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor komende […]
  • Volop sportactiviteiten in maart4 maart 2019 Volop sportactiviteiten in maart Bij Wijkvoorziening 't Doesgoor organiseren ze deze maand weer allerhande sportactiviteiten. In de maand maart kunnen de kinderen uit Goor dus voldoende beweging krijgen. Van Urban Hockey […]
  • Fortnite ‘in het echt’ spelen in het bos op ’t Doesgoor9 oktober 2018 Fortnite ‘in het echt’ spelen in het bos op ’t Doesgoor In de wekelijkse sportinstuif van Wijkvoorziening ’t Doesgoor wordt morgen aandacht besteed aan het bij kinderen immens populaire computerspel Fortnite. In het bos wordt het spel voor de […]