Goorse koffiepomp en symboolpolitiek…

De smerigste wieve zet de lekkerste koffie. Dat verhaal gaat niet meer op nu Niels te Vaanholt zich mag scharen onder de beste koffieleutjes van Nederland. Te Vaanholt heeft zich geplaatst voor de finale van de Dutch Brewers Cup en mag zijn koffiekunsten presenteren voor de grand jury. Ik vind dat knap en als koffieliefhebber een kunst. Zou het geen aanwinst zijn voor het Goorse centrum?

In plaats van een strak gelijnde Starbucks of hippe coffeecorner, een degelijke koffiepomp in hartje centrum. Dat moet kans van slagen hebben en een win-win situatie opleveren. Bijkomend voordeel zou kunnen zijn dat het mogelijk de overlast weg neemt van “hangouderen” rond de koffiemachines bij de Jumbo en EMTE. Dit door bijvoorbeeld een low budget koffie in het assortiment op te nemen. Koffiepads twee keer gebruiken of zo.

Bij de Jumbo bijvoorbeeld staat naast de koffiemachine een gamecomputer met een één of ander aftands computerspelletje waar mijn dochter niet bij weg te slaan is. Achter de computer heeft ze goed zicht op allemaal lekkere dingen met het gevolg dat dat stukje winkel wekelijks zorgt voor de nodige drama’s en acuut verhogende bloeddruk. Ik vind het trouwens ook raar bedacht om die twee plekken naast elkaar te zetten; een vieze oude mannen hangplek en een kinderhoekje. Wie gaat er nu in godennaam koffie drinken bij de Jumbo? Ik heb nog nooit gehoord dat iemand tegen me zei: “Ik ga ff lekker een bakkie pleur halen bij mij vrienden van Leussink” of “Goh, bij de EMTE hadden ze toch iets lekkers bij de koffie vanmiddag”. In ieder geval, ik vind daar iets van, u dan? Kijk, als ze er nu een tapje van de Grolsch zouden neerzetten hebben we een hele andere discussie.

Een echte koffiepomp in Goor. Dat zou wat zijn. Kan wat mij betreft zo intrede nemen in het pand van Tuunte. Want laten we even eerlijk zijn, een keten die op zo’n manier van z’n oudere werknemers probeert af te komen wensen we toch geen doorstart? Zelden een dergelijk asociaal beleid gezien. Aan de andere kant hebben ze wel een heel transparant beleid. Als jonge werknemer, of als je van plan bent als jong volwassene daar te gaan solliciteren, weet je gelijk hoe ze je gaan behandelen als je wat ouder wordt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee lijkt mij. Kijk even lekker verder naar een leuk baantje waar je wel blijvende waardering krijgt.

Waar ik ook iets van vind is over die tabletten die we door de bus krijgen. Wat een symboolpolitiek. Jodiumtabletten die we moeten innemen als er zich kort over de grens een kernramp voltrekt. Volgens mij zijn we hier in Goor nog druk zat met onze eigen sluipmoordenaar, die nog jaarlijks zijn slachtoffers maakt. Investeer maar wat meer in het asbest vrij maken van Goor, of hebben ze daar ook een pilletje voor? Ik weet namelijk zeker dat de kans groter is dat er binnenkort plaatsgenoten dood gaan aan de kanker dan dat de boel ontploft in Duitsland.

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Goorse supermarkten in beweging…14 mei 2019 Goorse supermarkten in beweging… Het Goorse supermarktwezen krijgt een ander aanzien. Zoveel is wel duidelijk. Nu bekend is dat de Lidl alsnog mag bouwen aan de Kerkstraat, is er ook helderheid over de supermarkt aan de […]
  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • De hele Hof bakt…23 september 2016 De hele Hof bakt… Het populaire televisie-programma Heel Holland Bakt krijgt er binnenkort een lokale variant bij. Bakkerij Nollen en Jumbo Leussink gaan samen op zoek naar de lekkerste appeltaart in Goor […]
  • Jubileumfeest bij Jumbo22 november 2019 Jubileumfeest bij Jumbo Een grote feesttent is herrezen achter de Jumbo-supermarkt aan de Patrijzenstraat en dat op de plek waar de supermarkt straks zal gaan uitbreiden. De Jumbo bestaat onder leiding van de […]
  • Jumbo komt met Monopolyspel Hof van Twente31 mei 2018 Jumbo komt met Monopolyspel Hof van Twente Markante Goorse plaatsen, straten en gebouwen... Er kan straks op geboden worden tijdens de lokale versie van Monopoly die door Jumbo Leussink op de markt zal worden gebracht. De […]