Twenthe thuis tegen Ruurlo in evenwicht

De toeschouwers op Het Piepwillem konden naast het mooie weer genieten van een mooie en goede pot voetbal. Op de rol stond Twenthe tegen de nummer één Ruurlo. Vanaf het begin- tot het eindsignaal leverden beide partijen strijd, dat over en weer goede scoringskansen opleverde. Twenthe opende de score in de 20ste minuut, Jasper Groothuis zag zijn voorzet achter de Ruurlose doelman verdwijnen. Een kwartier voor tijd scoorde Ruurlo de gelijkmaker, een goed ingeschoten penalty na een overtreding in de zestien was onhoudbaar voor doelman Zweers. De 1-1 op het scorebord was tevens de ruststand. In de tweede helft waren er veel kansen, maar de doelpunten vielen pas kort voor tijd. Ruurlo scoorde vijf minuten voor tijd, een fraai uitgespeelde kans werd uitstekend verzilverd. Wellicht het mooiste doelpunt van deze middag werd namens Twenthe gescoord door Jeffrey Asbroek, hij liet de 2-2 eindstand aantekenen door een vrije trap snoeihard vanaf circa 25 meter in het doel te schieten, de totale Ruurlose verdediging het nakijken latend.