Hector onderuit in Markelo

Hector blijft ook na speelronde 3 op één punt staan in de vierde klasse B. De ploeg van trainer Mark Dijkstra verloor de Hofderby tegen Sportclub Markelo met 3-2. Bij rust was het 2-0. Met name in de eerste helft werd het duel uit handen gegeven en bleek Markelo de betere ploeg. Na 10 minuten werd het 1-0 nadat Bart Klumpers drie keer de kans kreeg om op doel te schieten. De laatste daarvan was raak. Na een half uur tekende Bjorn Groot Roessink voor de tweede treffer op het sportpark aan de Endemansdijk in Markelo. Hij schoot binnen uit een voorzet van Ton Jansen. Vlak voor tijd moest Hector-aanvoerder Joost Minkjan met een blessure van het veld. Hij werd vervangen door Cristian Haverslag die zijn rentree maakte na blessureleed.

In de tweede helft deed Hector het beter en kwam er, mede door de inbreng van Haverslag, meer voetbal in het spel van de groen witten. Halverwege de tweede helft schoot Lars Nobbe, uit een vrije trap van Wesley Zwoferink bij de tweede paal, de aansluitingstreffer binnen. Een kwartier voor tijd werd de marge echter weer op twee gezet. Uit een mooie voorzet van Martijn Rensen kopte Wouter Schut (saillant detail: de neef van één van de Hector-voorzitters Jan Schut) de 3-1 binnen. In blessuretijd tekende Marinus Wolters nog voor de 3-2 maar de tijd bleek tekort om nog voor een punt te kunnen gaan. Trainer Mark Dijkstra was na afloop helder in zijn analyse: “Het was gewoon niet goed genoeg. Zeker in de eerste helft zijn we op werklust en karakter geklopt en dat past niet bij Hector. Na rust ging het wel beter mede doordat Haverslag er bij kwam. Ik hoop dat hij nu fit blijft en dat we vanaf volgende week eens een paar punten gaan pakken tegen TVO. Hector heeft nu drie duels achter de rug en haalde daarin slechts één punt.