Goorse Avond ter ziele en nog één keer Paasvuur

Het is gedaan met de Goorse Avond. De stichting LOER heeft besloten om de stekker uit het zomerse evenement te trekken. Daarnaast wordt het Paasvuur op het Roelofsenterrein volgend jaar voor het laatst ontstoken. Belangrijkste oorzaak is de verkoop van de grond aan de Deldensestraat waar gebouwd zal worden. De schuur die daar staat wordt door LOER gebruikt als opslagplaats en dat kan na volgend jaar niet meer. Daarnaast wordt het voor de stichting steeds moeilijker om met de beschikbare vrijwilligers het evenement kostendekkend te houden.

Voorlopig is het Paasvuur op zondag 1 april van het volgende jaar de laatste activiteit van de stichting LOER die wel blijft bestaan. Door de geplande bebouwing van het Roelofsenterrein moet ook het Goorse Paasvuur wijken. Waarnaar toe is nu de grote vraag. “We hopen dat mensen suggesties hebben want als het mogelijk is willen we die traditie heel graag in ere houden.” zegt LOER-voorman Hennie Smit. “Ik hoop ook dat de gemeente Hof van Twente hierin wil mee denken want zoals het nu uitziet, is Goor na volgend jaar de enige plaats in de Hof waar geen Paasvuur wordt ontstoken.”