PvdA wil meer geld voor ’t Doesgoor

De lokale PvdA wil dat ’t Doesgoor toch meer financiĆ«le middelen krijgt dan de 70.000 euro die de wijkvoorziening nu jaarlijks krijgt en wil dat wethouder Harry Scholten uitvoering geeft aan een eerder aangenomen motie waarin het college werd opgedragen om een deel van het geld dat nu naar andere zorginstanties gaat over te hevelen naar ’t Doesgoor dat explosief groeit. Fractievoorzitter Fred Rijkens heeft grote moeite met uitspraken van Scholten die onder meer zei dat t Doesgoor geen welzijnsinstelling moet worden omdat die rol al voor Salut is in de Hof van Twente. In de programmabegroting voor 2018 is geen extra geld voor ’t Doesgoor gereserveerd.

vlnr: Raadsleden Nel Hilbrink, Fred Rijkens en Roel Bergman (PvdA Hof van Twente)

Volgens Rijkens is er in de Raad uitgebreid over dit onderwerp gesproken en waren vooral de VVD, GB, de SP. D66 en zijn eigen PvdA voor de aanpak op ’t Doesgoor. “Om ook het CDA mee te krijgen is de toen ingediende motie sterk afgezwakt. “Wat Scholten nu echter doet is de kern van de motie onderuit halen en dat gaat ons veel te ver.” zegt Rijkens. ‘Hector er in geslaagd om als sportvereniging ook aandacht te besteden aan bewoners die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Dit is ook een kans om de zorg beter te laten functioneren. Als je in de problemen komt in onze samenleving zie je vaak dat mensen worden doorverwezen naar dure zorgvoorzieningen. Het is beter als mensen de mogelijkheid krijgen om in de eigen omgeving aan de slag kunnen. De vaak duur betaalde zorg kan daar dan aanvullend een rol in spelen.”

Rijkens noemt de uitspraken van Scholten visieloos en een slag in het gezicht van verenigingen in onze gemeente die doen wat we als gemeente van ze gevraagd hebben. Wijkvoorziening ’t Doesgoor is volgens de PvdA een voorbeeld van hoe het beter zou kunnen met de zorg en dit initiatief vindt al navolging in Bentelo, Delden en Diepenheim. “Niemand wil dat Doesgoor een concurrent van welzijnsinstelling Salut. Het gaat ons om het feit dat inwoners van deze gemeente het recht hebben om zelf te bepalen hoe ze onze samenleving willen invullen. De gemeente, zorginstellingen en welzijninstellingen moeten zich daar aan aanpassen en niet andersom” aldus Rijkens die de wethouder morgenavond tijdens de gemeenteraadsvergadering aan de tand zal voelen.