Holtbar voor Erik Reinderink

Erik Reinderink is de nieuwe tijdelijke bezitter de Holtbar. Dat is het rondreizende gemeentelijke compliment voor iemand die zich inzet voor duurzaamheid. Erik Reinderink heeft de Holtbar ontvangen voor zijn eigen nieuwbouwwoning die ‘all-electric’ is. Reinderink, zelf werkzaam bij aannemingsbedrijf Haafkes, woont inmiddels een maand in zijn zelf-gerealiseerde woning waarin een reeks aan duurzame maatregelen is getroffen. Van isolatie van de kruipruimte tot laag temperatuur vloerverwarming en van een waterwarmtepomp tot extra zonwering aan de buitenkant van de dakramen.

Erik Reinderink (l) kreeg de Holtbar tijdens het Hofkracht&Woonfestival uit handen van Herbert Weekhout

Reinderink zegt zelf niet zo heel milieubewust te zijn maar dat hij vooral gekeken heeft naar het financiële aspect: “Zeker in deze tijd waarin de verwachting is dat gas steeds duurder wordt en in de toekomst wellicht verdwijnt. Dan vind ik het raar als je toch een nieuwbouwwoning gaat bouwen waarbij gas de belangrijkste energiebron is.” Reinderink zegt zijn opgedane kennis graag te delen en nodigt geïnteresseerden een kijkje te komen nemen bij zijn huis aan de Holtdijk.

Gerelateerde berichten