Oald Goor: Getje Greven op de Goorse Avond

In de week van het failliet van de Goorse Avond dook de redactie van Oald Goor in de koffer met oude prenten uit het rijke verleden van de lokale feestavond. Liters bier, uren muziek en duizenden danspasjes liggen er nu achter ons en we moeten het doen met de foto’s of de krantenknipsels van toen. In het privé-archief van de legendarische Goorse gitarist Gerrit Grevink (Getje Greven) zitten ook fraaie historische prenten en knipsels van dit stukje Goors historie waarvan hij jarenlang één van de smaakmakers was. Tegenwoordig is hij nog steeds volop muzikant en leert hij ook tal van Goorse gitaristen in spé de fijne kneepjes van het vak.

Hans Extercate (l) en Gerrit Grevink (r) tijdens de Goorse Avond

Gerelateerde berichten

  • Goorse Avond en Ronde van Goor slaan handen ineen28 maart 2017 Goorse Avond en Ronde van Goor slaan handen ineen De organisaties van  de Ronde van Goor en de Goorse Avond gaan samenwerken. Beide evenementen worden dit jaar gehouden op zaterdag 2 september. De Goorse Avond van de stichting LOER wordt, […]
  • Poll: Moet de Goorse Avond blijven ?2 juni 2015 Poll: Moet de Goorse Avond blijven ? Onlangs werd bekend dat de Goorse Avond ter ziele is. Nadat het feest, traditioneel op de laatste zaterdag in de bouwvakvakantie, dertien jaar geleden nieuw leven in werd geblazen door de […]
  • De Goorse Avond in beeld…3 september 2017 De Goorse Avond in beeld… Het weer was goed en het bier koud. Prima omstandigheden dus voor de Goorse Avond gisteren na de Ronde van Goor. Het was gezellig druk op het horecaplein voor het politiebureau waar op het […]
  • Goorse Avond ter ziele en nog één keer Paasvuur16 oktober 2017 Goorse Avond ter ziele en nog één keer Paasvuur Het is gedaan met de Goorse Avond. De stichting LOER heeft besloten om de stekker uit het zomerse evenement te trekken. Daarnaast wordt het Paasvuur op het Roelofsenterrein volgend jaar […]
  • Inschrijving Dikke Banden-race Nacht van Goor geopend14 juli 2017 Inschrijving Dikke Banden-race Nacht van Goor geopend De ogen zijn nu nog gericht op het wielergeweld in de Tour de France maar in het Goorse zal dat na Le Grand Boucle snel veranderen als de blikken richting de 2e van september gaan. Dan is […]