Ank Bijleveld bevestigt ministerschap

Het gonsde al dagen in Haagse kringen maar zelf wilde ze er aanvankelijk niets over zeggen. Tot vandaag. Ank Bijleveld-Schouten (55) wordt de nieuwe minister van defensie. De in Goor woonachtige CDA-politica is nu nog Commissaris van Koning van Overijssel. Vandaag bevestigde ze tijdens een werkbezoek van de Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann aan enkele Overijsselse steden haar ministerschap maar eigenlijk was het in Goor gisteravond al duidelijk. Bijleveld zou komende zondag de Doe-Dag bij ’t Kukelnest bezoeken maar zegde dat af vanwege de voorbereidingen op de installatie komende week. Zij wordt op de kinderboerderij vervangen door wethouder Wim Meulenkamp.

Gerelateerde berichten

  • Bijleveld mag aanblijven ondanks motie van wantrouwen6 november 2019 Bijleveld mag aanblijven ondanks motie van wantrouwen Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft een moeilijke dag in de Tweede Kamer achter de rug. Daarin bood ze excuses aan voor het eerder onjuist informeren door voormalig minister Hennis […]
  • Bijleveld vereeuwigd in Zwols Provinciehuis15 mei 2018 Bijleveld vereeuwigd in Zwols Provinciehuis Als dank voor haar inzet voor de Provincie Overijssel en 'de kleur die ze eraan heeft gegeven' is Ank Bijleveld geëerd met twee portretten in het Provinciehuis in Zwolle. De schilderijen […]
  • Apollo brengt onverwachte ode aan Bijleveld3 november 2017 Apollo brengt onverwachte ode aan Bijleveld Ze was compleet verrast toen ze vanavond arriveerde bij Carelshaven in Delden. Ze was daar om afscheid te nemen van haar collega's waarmee ze de afgelopen jaren werkte als Commissaris van […]
  • Zo waarlijk helpe mij God almachtig…26 oktober 2017 Zo waarlijk helpe mij God almachtig… In een opvallend geel pakje kwam ze ten tonele om zich te laten installeren als de nieuwe minister van Defensie. Ank Bijleveld is nu officieel lid van het kabinet Rutte 3,  na de eed die […]
  • Bijleveld beëdigd als Commissaris van de Koning15 december 2016 Bijleveld beëdigd als Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten is vandaag beëdigd voor haar tweede termijn als Commissaris van de Koning in Overijssel. De Goorse werd door Provinciale Staten twee maanden geleden al […]