Ank Bijleveld bevestigt ministerschap

Het gonsde al dagen in Haagse kringen maar zelf wilde ze er aanvankelijk niets over zeggen. Tot vandaag. Ank Bijleveld-Schouten (55) wordt de nieuwe minister van defensie. De in Goor woonachtige CDA-politica is nu nog Commissaris van Koning van Overijssel. Vandaag bevestigde ze tijdens een werkbezoek van de Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann aan enkele Overijsselse steden haar ministerschap maar eigenlijk was het in Goor gisteravond al duidelijk. Bijleveld zou komende zondag de Doe-Dag bij ’t Kukelnest bezoeken maar zegde dat af vanwege de voorbereidingen op de installatie komende week. Zij wordt op de kinderboerderij vervangen door wethouder Wim Meulenkamp.

Gerelateerde berichten

  • Bijleveld treedt toch af17 september 2021 Bijleveld treedt toch af Ank Bijleveld treedt alsnog af als Minister van Defensie. De in Goor woonachtige bewindsvrouw kreeg gisteren van de Tweede Kamer een motie van afkeuring vanwege de fouten die zijn gemaakt […]
  • Bijleveld nu ook minister ‘Sinterklaaszaken’15 november 2020 Bijleveld nu ook minister ‘Sinterklaaszaken’ Ondanks de Corona-crisis begint het bij de jongste kinderen weer te kriebelen. Er is dan wel geen intocht maar Sinterklaas en zijn pieten zullen toch echt wel ergens aanmeren met het […]
  • Bijleveld mag aanblijven ondanks motie van wantrouwen6 november 2019 Bijleveld mag aanblijven ondanks motie van wantrouwen Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft een moeilijke dag in de Tweede Kamer achter de rug. Daarin bood ze excuses aan voor het eerder onjuist informeren door voormalig minister Hennis […]
  • Bijleveld vereeuwigd in Zwols Provinciehuis15 mei 2018 Bijleveld vereeuwigd in Zwols Provinciehuis Als dank voor haar inzet voor de Provincie Overijssel en 'de kleur die ze eraan heeft gegeven' is Ank Bijleveld geĆ«erd met twee portretten in het Provinciehuis in Zwolle. De schilderijen […]
  • Apollo brengt onverwachte ode aan Bijleveld3 november 2017 Apollo brengt onverwachte ode aan Bijleveld Ze was compleet verrast toen ze vanavond arriveerde bij Carelshaven in Delden. Ze was daar om afscheid te nemen van haar collega's waarmee ze de afgelopen jaren werkte als Commissaris van […]