Moormann schiet GFC langs Bentelo

GFC blijft de ongeslagen koploper in de vierde klasse B van het zondagamateurvoetbal. De rood zwarten wonnen vanmiddag met 3-2 van vv Bentelo. Thijs Moormann was de gevierde man op sportpark Heeckeren. Hij schoot in de laatste minuut winnende treffer binnen. De ploeg van trainer Romano Lammertink begon goed aan de wedstrijd en kreeg een paar goede kansen. Het tweede kwartier was voor de gasten uit Bentelo. Daarna ging het in de eerste helft gelijk op en werd er niet gescoord: 0-0.

Na acht minuten in de tweede helft viel de fortuinlijke 1-0 voor GFC. Een voorzet van Tim Wassink werd door een Bentelo-verdediger met het hoofd aangeraakt waarna de bal in het doel verdween. Halverwege de tweede helft kantelde het duel en scoorde Bentelo twee keer binnen drie minuten: 1-2. GFC ging op jacht naar de gelijkmaker en die viel vijf minuten voor tijd, net als de eerste treffer, op gelukkige wijze. Tim Wassink zag een zwabberende voorzet vanaf de zijlijn bij de eerste paal in het doel verdwijnen. In de laatste minuut werd een bal vanuit het 16-metergebied van Bentelo teruggelegd op de inkomende Thijs Moormann die goed binnen schoot en daarmee Zijn ploeg aan de overwinning hielp. GFC is na de vier tot nu toe nog zonder puntenverlies en is met 12 punten de koploper. Naaste belagers EMOS en WVV ’34 hebben ook 12 punten, maar dan uit 5 gespeelde duels. Komende dinsdag komt GFC opnieuw in actie. Dan in de strijd om de Tukker Cup tegen Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. Dat duel, op sportpark Heeckeren, begint om 20.00 uur. Komende dinsdag is, overdag, ook het internationale jeugdtoernooi van GFC.