Zo waarlijk helpe mij God almachtig…

In een opvallend geel pakje kwam ze ten tonele om zich te laten installeren als de nieuwe minister van Defensie. Ank Bijleveld is nu officieel lid van het kabinet Rutte 3,  na de eed die ze vandaag net na 11:00 uur aflegde in Den Haag na een lange formatieperiode die 255 dagen duurde. De Goorse CDA-politica nam in de afgelopen dagen afscheid van haar collegae in het Overijssels Provinciehuis waar ze de afgelopen zes jaar en bijna elf maanden de baas was als Commissaris van de Koning. Na de inauguratie volgde rond de middag de traditionele bordes-scene bij het Koninklijk Paleis waar ze onder grote belangstelling van het vaderlandse journaille poseerde met de overige bewindslieden in de nieuwe regering.

Gerelateerde berichten

  • Telegraaf: “Bijleveld nieuwe minister van defensie”17 oktober 2017 Telegraaf: “Bijleveld nieuwe minister van defensie” Ank Bijleveld wordt de nieuwe minister van defensie. Dat meldt de Telegraaf vandaag op basis van informatie van verschillende Haagse bronnen. Vorige week sijpelde het nieuws al naar buiten […]
  • Ank Bijleveld bevestigt ministerschap20 oktober 2017 Ank Bijleveld bevestigt ministerschap Het gonsde al dagen in Haagse kringen maar zelf wilde ze er aanvankelijk niets over zeggen. Tot vandaag. Ank Bijleveld-Schouten (55) wordt de nieuwe minister van defensie. De in Goor […]
  • Apollo brengt onverwachte ode aan Bijleveld3 november 2017 Apollo brengt onverwachte ode aan Bijleveld Ze was compleet verrast toen ze vanavond arriveerde bij Carelshaven in Delden. Ze was daar om afscheid te nemen van haar collega's waarmee ze de afgelopen jaren werkte als Commissaris van […]
  • Bijleveld vereeuwigd in Zwols Provinciehuis15 mei 2018 Bijleveld vereeuwigd in Zwols Provinciehuis Als dank voor haar inzet voor de Provincie Overijssel en 'de kleur die ze eraan heeft gegeven' is Ank Bijleveld geëerd met twee portretten in het Provinciehuis in Zwolle. De schilderijen […]
  • Rol voor Bijleveld tijdens kabinetsformatie29 maart 2017 Rol voor Bijleveld tijdens kabinetsformatie Een belangrijke taak voor Ank Bijleveld om tot de vorming van een nieuwe coalitie te komen. De Goorse Commissaris van de Koning in Overijssel Ank zal als vertegenwoordiger van de […]