Twenthe onderuit in Zwolle

Twenthe Goor heeft de goede week waarin in de comnpetitie werd gewonnen met 4-1 van Albatross en in de Tukker Cup van Jong Excelsior (4-3), geen vervolg kunnen geven. De ploeg van trainer Michel Mensink verloor het uitduel van sv Zwolle met 2-0. Beide doelpunten vielen na rust. De eerste helft begon met malheur voor de jonge Twenthe-doelman Bas Zweers. Hij werd na het eerste fluitsignaal onwel, om die reden werd het duel stilgelegd. Zweers werd vervangen door Ramon Voortman. Nadat de wedstrijd werd hervat ontwikkelde Twenthe een overwicht en kreeg twee uitstekende kansen op de openingstreffer. Toch werd er voor rust niet gescoord en dat kwam met name door goed ikeeperswerk van Zwolle-goalie Bjorn van Tilborgh.

Na de rust een compleet ander spelbeeld. SV Zwolle domineerd en kwam veel beter voor de dag dan voor de thee. Dat resulteerde al na twee minuten in de openingstreffer. Anne Nijland schoot de bal hard binnen: 1-0. Zwolle bleef de bovenliggende partij en kwam een kwartier voor tijd verdiend op 2-0. Angelo Kisjes legde bal op aanvoerder Ingmar Jonker die de 2-0 binnen schoot. De ploeg van trainer Michel Mensink, die deze week zijn vertrek aankondigde, is nu elfde in de derde klasse B met 5 punten uit 5 gespeelde duels. Volgende week speelt Twenthe thuis tegen Sportclub Lochem.