GFC koploper af na puntenverlies in Diepenheim

GFC heeft de eerste punten gemorst in het nieuwe seizoen. Na vier gewonnen duels werd vanmiddag teleurstellend met 1-1 gelijk gespeeld tegen promovendus vv Diepenheim. GFC begon wel goed in ’t Stedeke en kwam la na vijf minuten op 0-1. Een voorzet vanaf de achterlijn bereikte Tim Wassink die de bal binnen kon schieten. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk. GFC-doelman Dennis Vorkink schatte een hoge bal niet goed in waardoor Gijs Haan de 1-1 binnen kon koppen. Daarna volgde een restant van de eerste helft waarin het gelijk opging en beide ploegen nauwelijks tot kansen kwamen.

Dat spelbeeld was ook na rust te aanschouwen op sportpark De Koppel. GFC speelde wel oppertunistischer en probeerde het met lange ballen. Toch leidde dat ook niet tot de gewenste kansen. Vlak voor tijd waren er nog wel twee mogelijkheden op een winnaar. Zowel GFC als Diepenheim kregen een grote kans maar gescoord werd er niet meer. Door het puntenverlies is GFC nu geen koploper meer in de vierde klasse B. Concurrenten Emos en WVV’34 wonnen wel hun wedstrijd waardoor die ploegen nu met 15 uit 6 aan kop gaan. GFC is nu derde met wel het minste aantal verliespunten. De ploeg van trainer Romano Lammertink heeft 13 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. Volgende week staat de Goorse stadsderby tegen Hector op het programma. Op sportpark Heeckeren wordt dan om 14.00 uur afgetrapt.