Oald Goor: Sint op station

De dagen worden korter en donkerder en dus wordt het ook weer gezelliger in huis. De pepernoten liggen in de winkel en het speculaas ligt klaar. De Sint komt dit jaar aan op zondag 19 november. In de haven vindt dan vanaf 13.00 uur weer het waterspektakel plaats met allerhande pieten. Reden voor de redactie Oald Goor om in de archieven te duiken toen de Sint nog werd binnengehaald op het station in Goor. Op onderstaande prent ziet u de aankomst op het perron door burgemeester Van der Zwaag en Henk Meijerink, toenmalig voorzitter van de Goorse winkeliersvereniging.

Gerelateerde berichten

  • Toen de Sint nog met de trein kwam…19 november 2016 Toen de Sint nog met de trein kwam… De redactie van Oald Goor dook vanochtend in de koffer met oude prenten van Sinterklaas. De Goedheiligman komt al ruim een eeuw aan in 't Twentse Haagje, waar sinds jaar en dag de haven de […]
  • Haven van Goor en Sleepboot Hendrika8 juni 2016 Haven van Goor en Sleepboot Hendrika In de koffer met oude prenten dook de redactie van Oald Goor vandaag op een paar klassieke foto's uit de Goorse haven. Vorige eeuw was de haven in 't Twentse Haagje een levendige locatie […]
  • Oald Goor: back to school30 augustus 2017 Oald Goor: back to school Nog een paar nachtjes en dan is zomervakantie voorbij voor de Goorse kinderen. De basisscholen openen maandag allemaal weer de deuren. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens af te […]
  • ’n Möll’nbelt…2 juni 2015 ’n Möll’nbelt… 'Van vrögger is ter weinig meer oaver'. We horen het de oudere Gorenaren vaak zeggen en gelijk hebben ze. Het Twentse Haagje is op veel plekken enorm veranderd in de loop der jaren. Dat […]
  • De Grotestraat voor het bombardement…29 januari 2017 De Grotestraat voor het bombardement… De wand met grote prenten die het verleden van Goor laten zien in het Goorse centrum trok deze week al veel bekijks. Het leverde mooie gesprekken op en het wierp ook vragen op als 'Hoelang […]