Oald Goor: Sint op station

De dagen worden korter en donkerder en dus wordt het ook weer gezelliger in huis. De pepernoten liggen in de winkel en het speculaas ligt klaar. De Sint komt dit jaar aan op zondag 19 november. In de haven vindt dan vanaf 13.00 uur weer het waterspektakel plaats met allerhande pieten. Reden voor de redactie Oald Goor om in de archieven te duiken toen de Sint nog werd binnengehaald op het station in Goor. Op onderstaande prent ziet u de aankomst op het perron door burgemeester Van der Zwaag en Henk Meijerink, toenmalig voorzitter van de Goorse winkeliersvereniging.

Gerelateerde berichten

  • Toen de Sint nog met de trein kwam…19 november 2016 Toen de Sint nog met de trein kwam… De redactie van Oald Goor dook vanochtend in de koffer met oude prenten van Sinterklaas. De Goedheiligman komt al ruim een eeuw aan in 't Twentse Haagje, waar sinds jaar en dag de haven de […]
  • Toen ’t Gijmink nog een volkswijkje was…20 augustus 2018 Toen ’t Gijmink nog een volkswijkje was… In de zomermaanden is het komkommertijd en dus heeft ook de redactie van Oald Goor de tijd om eens de fiets te pakken om door 't Twents Haagje te struinen. Daar ontstond ook de weemoed […]
  • Oald Goor: ‘Luna park’19 juli 2018 Oald Goor: ‘Luna park’ Het is komkommertijd en dus reden om voor de Oald Goor-redactie weer eens in de koffer met oude prenten te duiken. Vandaag kwamen we deze kiekjes tegen uit de Tweede Wereldoorlog. In de […]
  • Haven van Goor en Sleepboot Hendrika8 juni 2016 Haven van Goor en Sleepboot Hendrika In de koffer met oude prenten dook de redactie van Oald Goor vandaag op een paar klassieke foto's uit de Goorse haven. Vorige eeuw was de haven in 't Twentse Haagje een levendige locatie […]
  • ’n Möll’nbelt…2 juni 2015 ’n Möll’nbelt… 'Van vrögger is ter weinig meer oaver'. We horen het de oudere Gorenaren vaak zeggen en gelijk hebben ze. Het Twentse Haagje is op veel plekken enorm veranderd in de loop der jaren. Dat […]