Verzoek tot oplettendheid in buurtpreventie-apps

In Goor en omgeving is er in de afgelopen weken weer meer dan gemiddeld ingebroken. Zo werden vorige week nog diverse ruiten van bedrijfsauto’s ingeslagen en spullen buitgemaakt op het Goorse bedrijventerrein Zenkeldamshoek. In de afgelopen week vielen er in de Hof van Twente volgens de politie vijf woningen te prooi aan inbrekers. Daarom heeft de politie de coördinatoren van de verschillende buurtpreventie-apps gevraagd om een bericht te verspreiden. Daarin staat te lezen: “In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek rondom schoolvakanties en voor de feestdagen. Tijdens het donkere dagen offensief zet de politie in deze periode, oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- auto-inbraken, overvallen en straatroven, door onder andere controles uit te voeren. Bij verdachte situaties belt u 112. Noteert u signalementen en kentekens. Sluit ramen en deuren altijd af, hoe kort uw afwezigheid ook is. Maak het inbrekers niet te makkelijk. Heeft u vragen bel 0900-8844.”

Gerelateerde berichten

  • Lijst met coördinatoren buurtpreventie compleet2 februari 2017 Lijst met coördinatoren buurtpreventie compleet Goor is 'gedekt' voor wat betreft het aantal coördinatoren die zich hebben aangemeld om een sturende rol te vervullen in alle wijken. Initiatiefnemer André Bouma vond via Facebook binnen […]
  • Weinig goede voornemens en buurtpreventie-apps…3 februari 2017 Weinig goede voornemens en buurtpreventie-apps… Afvallen, stoppen met roken of toch meer sporten. Het zijn schoolvoorbeelden van de goede voornemens aan het begin van elk nieuw jaar. Al lijken ze voor 2017 aan de Gorenaar niet besteed. […]
  • Dinsdag oefening buurtpreventie: Boef in de wijk11 maart 2017 Dinsdag oefening buurtpreventie: Boef in de wijk Er wordt dinsdagavond door de politie Hof van Twente een oefening georganiseerd voor alle mensen die zich hebben aangemeld voor de buurtpreventie-app Goor Waakt. Er wordt dan op De Whee […]
  • Camera RTV Oost zorgt voor commotie op De Whee16 februari 2017 Camera RTV Oost zorgt voor commotie op De Whee Dat de buurtpreventie-apps werken is gisteravond maar weer eens duidelijk geworden. Het netwerk van het medium waarop via WhatsApp wordt gewaarschuwd voor onraad in de Goorse wijken, werd […]
  • Goor bijna gedekt met buurtpreventie-apps1 februari 2017 Goor bijna gedekt met buurtpreventie-apps Het scheelt niet veel of heel Goor is gedekt als het gaat om buurtpreventie via Whats App. Op initiatief van André Bouma is het Twentse Haagje ingedeeld in 29 buurten waarvoor […]